Handige manieren om koffiefilters te gebruiken in huis en dan heb ik het niet over koffiezetten!

Heb jij nog koffiefilters in het keukenkastje liggen die je niet meer gebruikt? Weggooien of weggeven is een optie, maar je kunt ze ook goed gebruiken voor andere klusjes in huis. Bijvoorbeeld tijdens het huishouden doen of ter bescherming van je pannen en servies. Wist ik dit maar eerder!

Schoonmaken van beeldschermen.
Koffiefilters zijn erg handig voor het schoonmaken van computer-, televisie- en smartphone beeldschermen, omdat het geen pluis achterlaat.

beeldscherm schoonmaken

Opwarmen van maaltijden.
Staat vanavond de leftovers van gisterenavond op het menu? Leg een filter over het eten, zet de maaltijd in de magnetron en warm het op. Eet smakelijk! Het filter beschermt het eten van droog worden en het voorkomt spetteren.

maaltijd opwarmen in magnetron

Ramen zemen.
Gebruik een koffiefilter om je ramen en ander glaswerk af te nemen. Het filter zorgt voor pluis- en streepvrije ramen en glas. Ook spiegels en chroom kun je met koffiefilters schoonmaken.

ramen zemen

Vet opnemen.
Leg je gebakken spek, frietjes, bittergarnituur en ander vettig eten op een koffiefilter zodat het vet opgenomen wordt door het filter.

vettig vlees op koffiefilter

Geurvreter.
Vieze luchtjes in huis? Leg wat baking soda of potpourri op het filter en bind het dicht. Nu heb je je eigen deurvreter gemaakt en gaat het weer fris ruiken in huis. Tip: dit is ook een handige manier om stink lucht uit sneakers te krijgen.

deurvreter met lavendel

Theezakjes.
Dit alvast een goede tip voor alle theeleuten onder ons! Knip een stuk koffiefilter af, stop er gedroogde theeblaadjes in, niet of bind het zakje dicht en je hebt je zelfgemaakte theezakjes.

Bescherm het servies.
Leg koffiefilters tussen je borden en ander servies en je beschermt je mooie servies tegen krassen en andere butsen.

servies beschermen

Bloempot.
Zit er een gat aan de onderkant van de bloempot waardoor je aarde uit de pot valt? Leg een koffiefilter aan de onderkant van de bloempot, zodat het gat bedekt is. Nu kan je de plant gaan potten en gaat het niet lekken via de onderkant van de pot.

Serveer je snacks.
Geen schaaltjes meer om M&M’s, nootjes of andere snacks in te serveren en wil je toch dat het er leuk uit zet? Geen probleem, pak een koffiefilter, doe je snacks daarin et voilà geïmproviseerde schaaltjes.

snacks

Bescherm je pannen.
Leg koffiefilters tussen je pannen om ze te beschermen tegen krassen. Bonus: als je een gietijzeren koekenpan hebt voorkomt het filter dat de pan gaat roesten, omdat het koffiefilter al het vocht opneemt.

pannen

Interessant artikel? Vergeet het dan niet te delen met je vrienden op Facebook en Twitter.