Vrouw legt een lepel suiker in haar tuin, waarom? Dit zouden we allemaal moeten doen!

Het klinkt misschien een beetje raar om een lepel met suiker in de tuin te leggen, maar het is van levensbelang! Waarom? Vanwege de bijen! Bijenliefhebbers over de hele wereld delen foto’s van de kleine beestjes die suikerwater uit lepels drinken na aanleiding van een bericht op een Facebook-pagina (gewijd aan de Engelse David Attenborough). Hier werd om hulp gevraagd om de bijen te helpen met een buitengewoon simpel gebaar: Leg een lepel suiker in de tuin.

“Deze tijd van het jaar zien bijen er vaak uit alsof ze dood gaan, maar ze zijn er verre van. Bijen kunnen moe worden en ze hebben simpelweg niet genoeg energie om naar de korf terug te keren, wat er vaak toe kan leiden dat ze weggevaagd worden “, aldus get Facebook bericht. “Als je een vermoeide bij in huis vindt, zal een eenvoudige oplossing van suiker en water een uitgeputte bij helpen. Meng eenvoudig twee eetlepels witte, kristalsuiker met een eetlepel water en plaats deze in de tuin. Er is zelfs een hashtag #savethebees geïntroduceerd! Wil je weten wat je nog meer kan doen om de bijen te redden?

Volgens ABC News, is het beste wat mensen nog meer kunnen doen, bloeiende planten in de tuin houden en pesticiden vermijden. Maar als je toch voor de lepel met suiker kiest, moet je voorzichtig zijn met het soort suiker dat je gebruikt. In het bijzonder zou witte suiker (sucrose) moeten worden gebruikt om honingentekorten in de korf aan te vullen en hongersnood van kolonies te voorkomen, aldus het ministerie van primaire industrieën.

Bijen verzamelen nectar of sucrose van bloeiende planten voordat ze in de vorm van honing worden opgeslagen voor later gebruik in de winter en andere tijden wanneer er geen bloeiende planten beschikbaar zijn. Tijdens het rijpen van de nectar vindt een chemische omzetting van sucrose (nectar) in fructose en glucose plaats door een enzym dat van nature voorkomt in de bloemnectar en wordt toegevoegd door de bijen.

“In de afgelopen vijf jaar is de bijenpopulatie met een derde afgenomen. Als bijen zouden verdwijnen van de aardbodem, zouden mensen nog maar vier jaar te leven hebben, ” wordt er wel eens gezegd. Het voorkomen van verdere dalingen in bijenpopulaties is cruciaal voor het beschermen van voedselbronnen wereldwijd. Een op de drie happen voedsel over de hele wereld hangt af van bijen die ongeveer 80 procent van de bloeiende planten van de aarde bestuiven. Alleen al in de VS bestuiven de zoemers 75 procent van de vruchten, noten en groenten.

Pak dus snel die lepel en leg hem in de tuin!