De magnetron schoonmaken is appeltje-eitje dankzij deze 4 middeltjes.

Maak jij regelmatig de magnetron schoon? Of wacht je net zolang tot het echt niet meer kan en het apparaat zelfs begint te stinken? Eerlijk gezegd vind ik het best een rotklus, maar dankzij deze 4 middeltjes is het voortaan zo gepiept.

1. Glasreiniger.
Meng een beetje glasreiniger met warm water, maak met een spons zowel de binnen- als buitenkant schoon. Laat bij hardnekkige vlekken het goedje even intrekken en schrob het na een minuut of 5 zonder enige moeite weg. Ga je werk na met een vochtige schone vaatdoek en laat het apparaat opdrogen. Vergeet niet om de stekker uit het stopcontact te halen.

2. Afwasmiddel.
Pak een schaaltje dat in de magnetron kan en vul het met warm water, voeg daar een flinke scheut afwasmiddel aan toe, zet het schaaltje in de magnetron, laat het apparaat draaien op de hoogste stand voor 1 minuut, haal het schaaltje eruit en maak de binnenkant van de magnetron schoon met een spons. Als het goed is heeft de stoom die van het schaaltje water afkomt alle viezigheid los geweekt en is het nu heel eenvoudig om de viezigheid weg te halen. Tip: Stinkt je magnetron? voeg ook een beetje baking soda toe aan het schaaltje en de geur is verdwenen!

3. Citroen.
Snij een citroen door de helft en leg de twee helften, met de gesneden kant naar beneden, op een bord. Voeg daar een eetlepel water aan toe, zet bord in de magnetron en laat het apparaat draaien voor ongeveer een minuut of tot de binnenkant van de citroen heet is en de magnetron vochtig is van de stoom. Haal het bord eruit en veeg de binnenkant van de magnetron met een keukenpapiertje schoon en droog.

4. Azijn.
Pak wederom een schaaltje dat in de magnetron kan en vul dat tot de helft met water, voeg daar een eetlepel witte natuurazijn aan toe, zet het schaaltje in de magnetron, laat het apparaat draaien voor 5 minuten (op de hoogste stand, kan het ook korter), haal het schaaltje eruit en maak de binnenkant van het apparaat schoon met een droge vaatdoek of keukenpapier. Vergeet trouwens niet om het glazen draaiplateau ook even schoon te maken!

Dit is nog eens handig en snel. Vergeet niet om het artikel te delen via Facebook en Pinterest