Deze man gebruikt 11 zeecontainers om zijn droomhuis van 2500 vierkante meter te bouwen. De binnenkant ziet er fantastisch uit!

Het plan om zijn eigen huis te ontwerpen begon in 2011, volgens een blogpost die door Will Breaux (de ontwerper van het huis) is geschreven. Hij vertelt dat hij vele jaren geleden het idee had om een containerhuis te bouwen, lang voordat het überhaupt een ding werd (wacht, was dit ooit een ding?). Veel mensen hebben vragen over deze constructie. De meest belangrijke is: waarom containers? We zijn het met ze eens: het ziet er enorm ingewikkeld uit, maar het idee erachter is eigenlijk vrij logisch. Breaux legt het uit: zeecontainers zijn krachtig, bestand tegen vuur, gaan lang mee en kunnen zelfs tegen orkanen. Wat kun je nog meer vragen van de fundering van je huis?

interior-inspiration

Toch is Breaux geen professionele bouwvakker en hij wist niet hoeveel het hem zou kosten om zijn droomhuis te bouwen. Toch hield dit hem niet tegen: hij was vastberaden om alles te doen om zijn droom te realiseren. Het eerste wat hij deed, was een 3D schets van zijn huis maken. Al het harde werk loonde. Na de lange uren die hij spendeerde aan alles leren over hoe je een huis bouwt, kan Breaux zichzelf nu de trotse eigenaar noemen van een huis van 2500 vierkante meter. Het huis is nu bijna volledig ingericht en ziet er precies uit als Breaux het zich had voorgesteld. Voorbijgangers die niks weten over het huis zullen verrast zijn als ze een verzameling containers zien die op elkaar zijn gestapeld, die samen een huis van drie verdiepingen creëren, met een balkon op het dak als kers op de taart. Wat zijn de voordelen van het bouwen van een huis met zeecontainers, vraag je je misschien af? Een van de voordelen van zeecontainers is dat ze krachtig zijn, tegen vuur kunnen, duurzaam zijn en zelfs tegen orkanen kunnen – om maar een paar dingen op te noemen. Blijf lezen om 3 andere prachtige huizen te ontdekken die gemaakt zijn met zeecontainers. Je zult versteld staan als je de grote verscheidenheid aan vormen en maten ziet!