Deze man gebruikt 11 zeecontainers om zijn droomhuis van 2500 vierkante meter te bouwen. De binnenkant ziet er fantastisch uit!

Fantastische zeecontainers

Ja, het kan: huizen kunnen ook fantastisch zijn als ze gemaakt zijn van zeecontainers! Laten we eerst kijken naar dit huis gemaakt van witte containers in de woestijn van Californië. Dit fantastische huis toont een heleboel witte containers die regelrecht uit de ruimte lijken te komen. Elke container heeft een glazen paneel en is daar om een reden geplaatst, om rust te geven en voldoende licht naar binnen te laten schijnen. Prima huisje, toch?

desert-home

De witte buitenkant heeft wel degelijk een functie: het zorgt ervoor dat het uitsteekt in het zand en reflecteert ook de felle zon uit de woestijn. Je vindt een open woonkamer in het midden van deze prachtige constructie. Deze ruimte opent direct naar een houten terras met een privé-binnenplaats. Het houten terras gaat perfect op in de rotsachtige omgeving, waardoor je je helemaal een voelt met de omgeving.

blue-shipping-containers

Het volgende huis kun je vinden in Missouri in de VS. Dit bijzondere huis is gemaakt van vijf zeecontainers. Het blauwe huis heeft 2600 vierkante meter en een eetbare tuin op het dak. We weten niet precies wat dat betekent, maar het zorgt er in elk geval wel voor dat we dit huis met onze eigen ogen willen zien! Het was voor de ontwerpers van dit huis heel belangrijk om een milieuvriendelijk huis te bouwen. Dat is waarom er geothermische warmte, isolatie op basis van soja en vloeren van bamboe zijn gebruikt. Dat is nog eens goed voor het klimaat!

interior-home-inspiration

Het volgende huis is gevestigd in het zuidelijke deel van Lombok in Indonesië. De eigenaren hebben het de intrigerende naam ‘Clay House’ gegeven. Het huis is zeker intrigerend, aangezien het lijkt alsof een van de bovenste zeecontainers wegglijdt. Dit wekt de indruk dat er een of andere ramp op het punt staat te gebeuren. De grootste slaapkamer heeft een heel hoog plafond, dus je kunt lekker wegdromen over van alles en nog wat. Zeecontainers zijn heel nuttig, dat is iets wat zeker is. Wie had er ooit gedacht dat je er zoveel fascinerende huizen mee kon bouwen?