Man ontdekt geheime trap in zijn appartement, wat hij vindt geloof je nooit!

Het verhaal van de Ier Daniel Carley is niet zomaar een verhaal van fictie. De man verhuisde naar een oud gebouw dat dateerde uit de 19e eeuw, maar werd niet ge├»nformeerd over het geheime luik, die hij ontdekte. In eerste instantie leek het hem een geweldige deal, het appartement was nog niet zo lang geleden en zag er goed uit. Maar “Dit stond niet in de huurovereenkomst”, schrijft hij, verwijzend naar het geheime luik. Maar hij wilde natuurlijk dolgraag weten wat zich achter het luik verborgen hield.

In eerste instantie lag er een deurmat op de plek waar het luik zich bevindt. Dat is ook gelijk de reden dat hij het niet eerder had ontdekt. Tot hij besloot de deurmat weg te gooien. Hij begon al te speculeren wat er misschien onder zat, zou het een kelder zijn? Of een kruipruimte? Hij kon niet wachten om het luik te openen…

Toen hij het luik opende was hij teleurgesteld. Hij had gehoopt op een pot met goud, maar in plaats daarvan lagen er wat schoonmaak spullen en gereedschap. Hij wilde alweer bijna weglopen tot hij de open ruimte achter de spullen zag. Was dat nou een trappetje naar beneden?

“We hebben een kerker! Op dit punt kon ik mijn geluk niet geloven, en was volledig in de war omdat het zo onverwacht was. Ik vermoedde dat de kerker zich uitstrekte onder het hele gebouw. Omdat het niet zeker was of het veilig was, wachtte ik op back-up.” Verteld hij.

Toen zijn vriend arriveerde gingen ze op onderzoek uit. Inmiddels liepen ze onder de kamer van de buurman.

De tunnel was langer dan ze dachten. Via allerlei smalle ingangen kwamen ze steeds verder het gangenstelsel…

Uiteindelijk kwamen ze uit in een hele griezelige en aparte ruimte…

Ze kwamen in een grote vierkanten ruimte met vier stevige muren. Aan de graffiti te zien was hier nog niet zo lang geleden ook iemand.

In de hoek van de ruimte staat een soort bank van stenen. Waar dit oorspronkelijk voor gemaakt was weten ze niet.. wellicht diende dit als bed voor iemand die zich hier verstopte?

Uiteindelijk heeft Daniel Carley bedacht om de ruimte te gaan verbouwen tot een eventuele man-cave of ondergrondse bioscoop. De stenen bank kan mooi gebruikt worden om bioscoop stoelen op te zetten! Meer van dit soort verhalen lezen?