Wat deze man in de muur van zijn huis vindt, gelooft niemand

David begon de buitenmuur van de keuken zorgvuldig te inspecteren. Het was een bakstenen muur die er vrij solide uitzag, maar hij wist dat er ergens een gat moest zijn. Hoe anders zou een insect binnenkomen? Om erachter te komen waar en hoe groot dit ding in de muur was, gebruikte David ook een infraroodcamera.

David was geschokt toen hij de omvang op de infraroodcamera zag. Het ding wat in de muur zat was gigantisch! David besloot voorzichtig een steen uit de muur te halen. Toen hij de steen weghaalde stond hij verbaast de kijken.

De wezens die binnen de muur zoveel lawaai maakten, waren bijen. Een hele bijenkorf om precies te zijn. Dat verklaart waarom de infrarood camera zo’n groot gebied aangaf. Wat je op de foto ziet, is niet lang alles … Er zat dus maar één ding op, de hele muur moest eruit! David bleef stukjes muur verwijderen totdat je de hele structuur kon zien. Dat was toen hij besefte hoe groot de bijenkorf eigenlijk was, dit was de grootste bijenkorf die hij in zijn hele carrière was tegengekomen. Het was zelfs groter dan het raam!

beehive

Omdat de bijenpopulatie wereldwijd minder wordt, wilde hij ze niet uitroeien maar juist naar een andere plek verhuizen. Hij besloot contact op te nemen met lokale boeren in de buurt. Hij vroeg of ze eventueel interesse hadden om deze bijen over te nemen. Gelukkig waren veel boeren enthousiast en kon David voor alle bijen een nieuw huis vinden!

Next