Man ontdekt bij toeval een geheime ruimte op zolder

Er zijn veel verhalen die rondgaan over geheime, verborgen (familie) bezittingen die werden begraven of verstopt tijdens jaren van oorlog en onrust. Vele van deze bezittingen werden niet teruggevonden omdat men nooit terugkeerde naar huis, ze namen het geheim als het ware mee in hun graf. Maar gelukkig zijn er ook uitzonderingen!

zolderkamer

Zoals het bijzondere verhaal van Rudi Schlattner. Hij is jaren na de tweede wereldoorlog teruggekeerd naar zijn ouderlijk huis om te zoeken naar familiebezit dat zijn vader ooit had verstopt vlak voordat ze het land moesten evacueren. Zijn vader (die inmiddels allang was overleden) had hem een speciale manier geleerd om de verborgen voorwerpen te vinden.

zolderkamer

Zijn vader (die inmiddels allang was overleden) had hem een speciale manier geleerd om de verborgen voorwerpen te vinden. Zeven decennia nadat hij ze voor het laatst had gezien, was het moeilijk te herleiden waar het verborgen lag. Zijn vader had hem verteld dat hij opzoek moest gaan naar een touwtje. Eenmaal in zijn ouderlijk huis, zocht hij naar het kleine touwtje dat aan een van de houten panelen hing. Na lang zoeken zag hij het touwtje en trok eraan, wat er toen gebeurde kon hij amper geloven! Nadat er aan het touw was getrokken, ontvouwde zich een aantal planken. Vervolgens werd er een grote verborgen ruimte zichtbaar, die vol stond met tientallen jaren oude bezittingen. Dit waren de kostbare schatten die de vader van Schlattner had verborgen voordat ze hun huis moesten evacueren.

zolderkamer

Schlattner was verbaast dat de bezittingen er nog lagen, aangezien het dak van het huis door de jaren heen al talloze reparaties had ondergaan. Maar zijn vader had de bezittingen (in totaal 70 dozen) goed verpakt. Schlattner was enorm benieuwd wat er in de dozen zat en begon ze stuk voor stuk uit te pakken. Sommige pakketten, die 70 jaar onaangeroerd zijn gebleven, waren in bruin papier gewikkeld.

zolderkamer

Andere objecten zaten in dozen, waaronder hoeden, kleerhangers, kranten, schilderijen en zelfs ski’s. De pakketten bleken ook paraplu’s, pennen, schooltafels, ongeopende sigaretten, badges, boeken, sokken en naaisets te bevatten. Alle voorwerpen waren nog in uitstekende staat.

zolderkamer

Toen hij de doos opende werd hij even helemaal stil. In de laatste doos zat namelijk allemaal speelgoed waar hij en zijn zusje vroeger mee hadden gespeeld. Zoals autootjes, houten speelgoed, knuffels en poppen. Helaas gaan alle voorwerpen naar een museum in de Tsjechische stad Usti nad Labem. De staat kan namelijk legaal alle Duitse eigendommen bewaren die in de jaren na de oorlog zijn achtergelaten.