Deze man veranderde in 4 maanden een oude ambulance om tot zijn droomhuis

Is het niet geweldig om in de 21ste eeuw te leven waar we via YouTube tutorials onze dromen kunnen verwerkelijken? Of misschien een paar van hen, afhankelijk van hoe groot je droom is. De held van het verhaal van vandaag is Michael (28) en hij had in ieder geval een hele grote droom! In plaats van te sparen voor een ‘normaal’ huis, wilde hij iets creatievers bouwen.

ambulance-transformation

Via YouTube filmpjes werd hij geïnspireerd om van een vervoersmiddel een huis te maken. En toen hij op een online veiling ook nog eens een oude ambulance te koop zag staan (een Ford E-350 uit 1992 die vroeger diende als ambulance voor een klein stadje in Tennessee) begonnen zijn handen te jeuken. Hij bedacht zich geen moment en kocht de oude ambulance! Dit was de eerste stap van zijn creatieve project. Maar er moest nog veel gebeuren. Michael vertelde in een interview waarom hij een ambulance wilde opknappen tot woonruimte: “De ambulance was ongeveer zo groot als een zeecontainer, maar het verschil was dat deze ambulance goedkoper was en een motor heeft, wat betekent dat ik ermee kan rondrijden. Veel mensen hebben het excuus “Ik zou daar niet kunnen leven want het is te moeilijk om op te knappen en je hebt weinig ruimte in zo’n voertuig”.

ambulance

Maar leven in een voertuig geeft je juist flexibiliteit, vrijheid en het laat je ‘ja’ zeggen tegen zoveel meer avonturen, je kan namelijk op elk moment wegrijden en overnachten waar je maar wilt.“ De ambulance was hiervoor al in gebruik door een hoveniers bedrijf. Zoals je op de foto kan zien lagen er nog allemaal gereedschappen in de ambulance. Micheal besloot de hele ambulance leeg te halen! Hoe dat eruit ziet zie je op de volgende pagina.