Deze man veranderde in 4 maanden een oude ambulance om tot zijn droomhuis

Sommige mensen zouden het misschien raar of ongemakkelijk vinden om te wonen in een voertuig waar mensen wellicht zijn overleden. Maar Michael koos ervoor om de positieve kant van dit verhaal te zien. “Ja, er zijn waarschijnlijk mensen gestorven in deze ambulance, maar er zijn ook veel mensen gered, en dat vind ik juist een mooie gedachte!”.

ambulance

Na het schoonmaken van alle resterende bloedvlekken op de vloer, verwijderde hij alles uit het voertuig zoadat hij een leeg geraamte overhield om vanuit daar de ambulance opnieuw op te knappen. De eerste klus? Zorgen dat de hele binnenkant van de ambulance betimmert werd met hout. Michael heeft veel verschillende soorten hout gebruikt voor de inrichting van de ambulance. Dit om ervoor te zorgen dat de ambulance niet meer koel aanvoelt, maar juist de warmte zou krijgen van een echt huis. Hij kreeg tijdens het project vaak de vraag van mensen waar hij de ambulance heeft staan, want je moet wel veel ruimte hebben om zo’n wagen op te knappen.

Gelukkig had hij binnen zijn vriendenkring een kennis die een zogeheten autokerkhof beheert. Hier kon hij ongestoord aan zijn project werken zonder zich zorgen te maken over de rommel die hij achterliet. Na alles mooi afgewerkt te hebben, was het tijd om te ambulance gezellig te maken. Michael is blij dat het afgewerkte interieur vrij dicht lijkt op zijn oorspronkelijke plannen. Het duurde in totaal 4 maanden om dit project af te ronden. Maar Michael heeft er alleen in het weekend en in de avonduren aan gewerkt. Hij denkt dat wanneer hij er fulltime mee bezig was geweest, hij de ambulance in één maand had afgekregen. Zijn doel? Eerst maximaal genieten van zijn nieuwe mobiele onderkomen. Hij hoopt in de toekomst een bedrijf te kunnen beginnen in het opknappen en ombouwen van voertuigen naar woonruimtes.


Want hij heeft aan alles gedacht. In de oude ambulance is nu een tweepersoonsbed, een bank, een tv, een keuken, een badkamer en opbergruimte gerealiseerd. Ideaal om mee rond te reizen! Dit doet Micheal dan ook heel graag samen met zijn hond.