Man vindt geheimzinnige koffer in de kelder van zijn nieuwe huis

Na een paar keer ademhalen realiseerde Chris zich dat de geldbiljetten met een reeks vragen kwamen. Het belangrijkste is: waar kwam het allemaal vandaan? Kijkend naar de biljetten leken ze allemaal uit de jaren 1920 en 1930 te dateren. De koffer zag eruit alsof hij ook uit de jaren dertig kwam. Chris besloot door te gaan met onderzoeken om te kijken of hij het mysterie kon oplossen.

Precies onder de bundels geld vond Chris een hint die hem in de goede richting zou wijzen. Wat hij zag was een oud exemplaar van The Cleveland Plain-Dealer, de krant uit Cleveland, Ohio. Het zag er net zoals het geld ongelooflijk oud uit. De krant was van 25 maart 1951. Ze realiseerden zich al snel dat deze oude koffer zich al minstens 65 jaar in hun kelder had verstopt! Waarom ligt deze krant bij het geld? Zou het met elkaar te maken hebben? Chris vond het een vreemde combinatie. Maar besloot verder onderzoek te doen. Hij besloot contact op te nemen met een plaatselijke advocaat, en die kwam tot een bijzondere ontdekking… De advocaat onderzocht de geldbiljetten en vertelde hen iets interessants: sommigen van hen waren zogeheten ‘sterbiljetten’, wat betekent dat ze zelfs nog nooit in omloop waren gebracht! De advocaat had ook een totale waarde vastgesteld van het bedrag dat ze gevonden hadden. Het bleek dat de biljetten collectorsitems waren! Al met al kon Chris zijn contant geld omruilen voor $ 23.000!

Chris en zijn vrouw waren door het dolle heen en konden het geld goed gebruiken voor het verder renoveren van het huis. Waarom de krant in de koffer zat weten ze echter nog steeds niet. Misschien gewoon als herinnering? Of zodat de vinder van de koffer zou weten uit welk jaar het geld kwam.