Man vond zijn tuin saai: hoe het er 3 jaar later uitziet geloof je nooit!

Zwembaden zijn duur en moeilijk te onderhouden, maar het is zeker leuk om in de zomer een plek te hebben om je tenen in te dopen. Deze man besloot dat hij iets groters en natuurlijkers wilde in zijn tuin, dus hij begon aan een meer dan 3 jaar durende taak om een epische zwemvijver in zijn tuin te bouwen, compleet met vissen, flora en watervallen voor het ultieme ontspannende gevoel.

goedkoop-natuurvijver-maken

Hoewel hij totaal onervaren was, liet dat hem niet stoppen. Om je een idee te geven van de schaal van het project, deze foto is een paar jaar geleden gemaakt toen hij begon in de vers opgegraven ruimte. Je snapt nu gelijk waarom het project in totaal 3 jaar heeft geduurd. Helaas kwam er al snel een tegenslag.

natuurvijver-zwemvijver-maken

En zoals je op deze luchtfoto kunt zien, was het geen kleine taak! De vijver is ongeveer twee keer zo lang als de woning! Zijn “conservatieve schatting” aan het begin van het project was een 60 meter lange tot 10 meter brede vijver. Al vroeg in het project stopte een gigantische regenbui het werk, maar hierdoor werd wel goed duidelijk hoe de vijver op natuurlijke wijze gevuld zou worden. Hier zie je de natuurvijver, die te vroeg (per ongeluk) werd gevuld door moeder natuur. Helaas zorgde dit voor een flinke vertraging van het project, aangezien hij moest wachten tot het water weer verdwenen was. Na 3 maanden kon hij weer aan de gang, het einde kwam al steeds meer in zicht.

vijver-aanleggen-zwemmen

Hij begon het project tijdens de kerstvakantie in 2013 en was in 2014 al goed op weg. Zijn vrouw en zoon kwamen zelfs helpen in het project, zij hebben geholpen met het aanleggen van de folie en het scheppen van zand.

natuurvijver-zwemvijver-aanleggen

Als je naar enkele van de vroege foto’s kijkt, kun je je moeilijk voorstellen hoe zo’n groot project is gelukt. Het belangrijkste was teamwork! De volgende stap was het toevoegen van natuurlijke stenen. Hoe dat eruit ziet zie je op de volgende bladzijde!