Man vond zijn tuin saai: hoe het er 3 jaar later uitziet geloof je nooit!

Door het toevoegen van natuurlijke keien krijgt de vijver echt een natuurlijke uitstraling. Na verloop van tijd zullen zich plantjes aan deze stenen gaan hechten, ook zullen visjes en andere waterdieren zich hiertussen verstoppen. Maar dit is nog maar het begin!

natuurvijver-zwemvijver-aanleggen

Maar helaas werd het project alweer onderbroken door flinke regenbuien en periodes van slecht weer! Hierdoor werd de vijver gevuld met water, terwijl dat nog niet moest.
Maar er kwamen nog meer obstakels tijdens het project..

natuurlijke-vijver-aanleggen

Een andere grote ramp deed zich voor toen het ze een dam gingen buien om de waterval te scheiden van het zwemgedeelte. Hij verteld: “Onderschat nooit de kracht van water. Als je goed kijkt, zie je dat ik de waterval behoorlijk verticaal heb gebouwd.

vijver-aanleggen-waterval

Ik heb ook de fout gemaakt om het zand als eerste te plaatsen … Zodra ik probeerde de waterval te testen, begon het prima maar binnen enkele minuten stortte het geheel in toen het water zijn weg vond en de dam ondermijnde.” Maar nogmaals, hij was niet ontmoedigd door fouten en begon gewoon met een beter plan. Nu begon het eindelijk vorm te krijgen! Vervolgens maakte hij een trap naar beneden naar het zwemgedeelte, creëerde aan elke kant een zithoek en begon het gebied rondom de vijver in te richten met vegetatie.

goedkoop-vijver-aanleggen

Zoals te zien is op de foto, kwam de bedding van de lisdodde snel omhoog. Waterplanten zijn nodig om het water op een natuurlijke manier te zuiveren. En geef toe, is het niet mooi geworden? Ik zou hier wel op een mooie zomerdag willen zitten.

natuurvijver-aanleggen-planten

zwemvijver-aanleggen-planten