Zes manieren om een kleine tuin sfeervol in te richten!

Kleine tuintjes worden vaak over het hoofd gezien. Echter, met een beetje fantasie en een aantal slimme decoratie-idee├źn, kan zelfs de meest bescheiden binnenplaats worden omgetoverd tot een charmant openlucht-amusementsgebied. Door te werken met bestaande structuren en eigenschappen, hoeft het niet moeilijk te zijn (en ook niet duur) om je buitenruimte te renoveren. In feite kunnen soms de meest subtiele veranderingen, zoals een nieuw kleurenschema, een enorm verschil maken. Hieronder vind je zes tips om jouw tuin mooier te maken!

1. Verberg lelijke muren.
Verberg een lelijke of kale muur met een nieuwe verflaag in een gedurfde of donkere kleur. Een buitenmuur zorgt voor een brandpunt en helpt de hele ruimte te harmoniseren. Om ook nog eens een opvallende textuur te produceren, kan je houten latten verticaal op het vlakke oppervlak bevestigen voordat je het gaat schilderen.

2. Verticale tuin!
Geen gras? Geen zorgen! Injecteer groen in je buitenruimte met een selectie van terrasbomen, hangende potten en een verscheidenheid aan klimplanten. Hier sieren markante staghorns die de kenmerkende muur in de ruimte transformeert in een buitenoase. Perfect voor een schaduwrijke binnenplaats. Deze eigenzinnige kijk op een muur is eenvoudig maar toch verbluffend.

3. Schutting verven
Versier aangrenzende omheiningen of schutting in lichtere of neutrale tinten om de donkere opvallende muur te compenseren. Met een neutrale muur of schutting ga je nooit in de fout! Je opties blijven open wat betreft de verdere kleur die je toepast op je tuin.

4. Klimop
Een lege muur is een geweldige manier om een tuinelement toe te voegen zonder veel ruimte te verliezen. Plaats bijvoorbeeld een metalen rek tegen de muur zodat hier planten makkelijk in kunnen klimmen. Na verloop van jaar zul je een mooie groene muur hebben! Voltooi de look met een paar rustieke potten op de grond, hier kan je de klimop plant inzetten.5. Verlichting

Ideaal voor kleine ruimtes, stringverlichting! Dit voegt de laatste magische touch toe aan deze vernieuwde binnenplaats. Kies voor festonverlichting voor een trendy uiterlijk en gastvrije sfeer.

6. Details
Een opvallende deur en bijpassend meubilair zullen je buitenontwerp optillen. Geef deuren, raamkozijnen en belangrijke meubelstukken een vrolijke verfbeurt om de ruimte samen te brengen. Als aanvulling op de donkergrijze muur en het helder witte hek, zal een warme en gastvrije kleur zoals geel, groen of roze diepte en een vleugje elegantie toevoegen aan de ruimte. Vond je dit een leuk artikel? Deel het dan op Facebook met al je vrienden en familie!