Zit jouw matras onder de vlekken? Zo maak je het schoon!

We brengen ongeveer eenderde van ons leven door in het bed. Dit betekent dat we hier goed voor moeten zorgen. Hoe? Door je dekbedovertrek 1 keer per week te verschonen, eens in de zoveel jaar een nieuw matras te kopen en het goed te onderhouden en schoonmaken. Dit laatste vergeten we regelmatig. Omdat we er dus veel tijd van ons leven doorbrengen, laten we er ook veel achter.

matras-vlekken-schoonmaken

Een aantal voorbeelden hier van zijn dode huidcellen, vuil en bloed en zweetvlekken. Zo verliest de gemiddelde mens 1 tot 0,5 glas zweet per nacht. Voor jouw eigen gezondheid zou het dus heel goed zijn om het bed schoon te maken, want doe je dit niet, dan kan dat gevolgen hebben. Door je hoeslakens en kussenslopen niet te wassen is de kans op puistjes namelijk groter.

matras schoonmaken

Stofzuigen.
Zorg dat je elke keer als je jouw matras omdraait het matras even schoon zuigt met een stofzuiger. Gebruik hier wel een schoon stofzuig accessoire voor, want je wilt natuurlijk niet dat het nog viezer wordt dan het al was. Maak dus voordat je begint, de stofzuigerkop schoon met water. Benieuwd waarom ze baking soda op het bed gooit?

Geurvreter.
Hoe ouder het matras hoe langer we er op liggen en hoe meer het van ons opneemt. Het kan dus zijn dat het matras een eigen luchtje of geurtje creƫert en dat is niet zo fris. Hier kun je gelukkig iets aan doen. Sprenkel baking soda over het bed, laat het 30 minuten intrekken en zuig het met de stofzuiger op. Let op: baking soda is een geurvreter en geen schoonmaakmiddel. het verwijdert dus geen vlekken!

geurvreter voor matras

Tips & Tricks.
Er zijn verschillende tips die jou kunnen helpen bij het schoonmaken en goed onderhouden van een matras:

– Draai jouw matras elk seizoen om.
– Gebruik minimaal water tijdens het schoonmaken.
– Gebruik een ventilator om het matras te laten drogen als het nat is. Ga er absoluut niet op slapen, dit bevordert schimmelgroei.
– Bel een professional als je vermoedt last te hebben van bedmijten.
– Koop een matrasbeschermer. Deze kan je van het bed verwijderen en gewoon in de was doen.

matras draaien

Benieuwd hoe je vlekken uit het matras verwijdert? Bekijk dan snel het filmpje!