9 tips om meer rust in huis te creëren. Ik ben weer helemaal zen!

In het Nederland is het leven ontzettend gehaast en gaan we maar door. Gelukkig hebben we vakanties om tot rust te komen. Maar wat als ik je vertel dat je die rust, aan de hand van de volgende 9 tips, ook in huis kan creëren?

1. Opruimen.
Zorg dat je huis opgeruimd en netjes is, want als je huis chaotisch is, is je hoofd dat meestal ook. Je creëert voor jezelf veel meer rust en ruimte.

2. Televisie.
Heb je een televisie op je slaapkamer? Haal hem weg, zo ga je veel beter slapen en sta je uitgerust op. Televisiekijken voor je gaat slapen lijkt rustgevend, maar dat is het dus niet. Je valt minder snel in slaap en slaap ook onrustiger. Dit geldt ook voor tablets en andere elektronische apparaten.

Slapeloze nachten

3. Natuurlijke elementen.
Wij mensen zijn ontworpen met een verlangen om de natuur om ons heen te bewonderen en daarvan te genieten. Door natuurlijke elementen in je huis toe te voegen, geef je voldoening aan die verlangens. Dit geeft jou weer rust en vrede. Dus koop een mooie houten fruitschaal of ga op zoek naar kastanjes, eikeltjes, dennenappels of andere elementen uit de natuur.

natural elements interior

4. Negatieve herinneringen.
Ga eens door al je spullen heen, waarschijnlijk heb je bijna overal wel een herinnering bij. Zijn dit negatieve gedachten of herinneringen? Gooi die spullen dan weg, dit creëert weer rust in je hoofd en je krijgt meer energie.

5. Positieve herinneringen.
Heb je alle negatieve herinneringen het huis uit gedaan? Mooi! Nu heb je vast ruimte over. Vul deze ruimte op met leuke of nieuwe herinneringen. Je zult vanzelf zien dat je met grote glimlach door je huis heen loopt.

6. Kleur.
Kleuren hebben op emotioneel, psychisch en fysiek ontzettend veel effect op ons. Volgens Veranda, kunnen kleuren onze lichaamstempratuur en eetlust veranderen. Daarnaast hebben kleuren veel invloed op je stemming en energiepeil. Rood is bijvoorbeeld een hele mooie warme kleur, maar is een no-go voor in de slaapkamer, omdat de kleur zelf effect heeft op je nachtrust.

klein appartement

7. Kamerplanten.
Planten in huis is om verschillende redenen belangrijk. Naast het feit dat je een element uit de natuur in huis haalt en het mooi in huis staat, zorgen kamerplanten voor meer zuurstof en een gezondere leefomgeving.

Sanseveria kamerplant

8. Zet je ramen en deuren open.
Zorg dat je je met regelmaat, het liefst elke dag, je ramen en deuren opzet, zodat de vochtige lucht in huis plaats maakt voor frisse lucht.

9. Houd werk een privé gescheiden.
Heb je een huis met meerdere kamers en werk je regelmatig thuis? Zorg dan dat een aparte werkkamer maakt. Als je je werkruimte uitstapt aan het einde van de dag, laat je het werk achter in de kamer en stap je je ‘huis’ in en is het tijd om te rusten.