Klein meisje vindt een geheime kamer in haar huis!

Het oude en gerimpelde stuk papier was natuurlijk een schatkaart! Het kleine meisje was dolgelukkig. Ze vroeg haar vader onmiddellijk om haar te helpen erachter te komen of deze kaart echt was en of ze de schat konden vinden die het leek te beloven. Het kleine meisje ontdekte al snel dat de oude kaart eigenlijk een kaart was van haar eigen huis! Ze begon (met behulp van haar moeder en oma) het spoor op de kaart te volgen.

Ze volgde de stippellijn door de gang en besefte al snel dat de schat zich waarschijnlijk in haar eigen slaapkamer zou bevinden. Ze begon zich af te vragen wat er in de schat zou kunnen zitten. Zouden het gouden munten zijn? Zoals in alle piratenfilms. Of zou er misschien een schat liggen met veel snoep of speelgoed? De hele familie volgde en, toen ze eenmaal in de kamer waren, deed ze een verbazingwekkende ontdekking … Op de kaart was er een grote aanwijzing te zien die haar vertelde waar ze in haar kamer moest zoeken.

Ze vond helaas nog geen schatkist, maar ze zag op de kaart dat er een geheime kamer verborgen was in haar slaapkamer. Maar ze kon geen deur of opening zien, hoe moest ze dan in deze geheimzinnige kamer terechtkomen? Was dit een doodlopend spoor? Of zou er toch nog een andere ingang zijn? Lees het verder op de volgende bladzijde.