Moeder transformeert de badkamervloer met zwarte verf en tegelsjablonen

 

De inrichting en decoratie kunnen een ruimte maken of breken. Jammer genoeg kan de inrichting en renovatie van een ruimte erg duur en tijdrovend zijn.

Susanna, een “moeder met een passie voor betaalbaar inrichten”, heeft in haar blog Living the Life of Riley vastgelegd hoe ze het huis van haar gezin heeft gerenoveerd.

Terwijl ze op het Instagram-account van Joanna Gaines rondkeek, zag Susanna een foto die haar inspireerde.

Het was een foto waarop voeten te zien waren op een prachtige tegelvloer.

Helaas, was het vervangen van de tegels in haar eigen woning geen optie voor Susanna en haar gezin.

“Snel door naar vorige maand. Ik kreeg die tegels maar niet uit mijn hoofd, dus deed ik wat ieder ander normaal persoon gedaan zou hebben – ik keek op Pinterest.”

Hier kwam Susanna een artikel tegen waar ze creatief van werd. Het leidde uiteindelijk tot een prachtige zelfgemaakte badkamervloer.

Dit is wat je ervoor nodig hebt:

  • Krijtverf in twee kleuren naar keuze (Bouwmarkt)
  • Vloerlak (indien je witte verf gebruikt, koop dan verf op waterbasis en niet op oliebasis)
  • Verfroller
  • Grote verfkwast voor de grondlaag
  • Kleine verfkwast voor de details
  • Afplaktape
  • Sjabloon

Voordat je begint, dien je er eerst zeker van te zijn dat de vloer volledig schoon en vrij van stof en vuil is. Zodra dit gedaan is, kun je starten met stap 1.

Stap 1: Basiskleur

Gebruik de grote verfkwast om de basiskleur aan te brengen op de tegels. Je kunt het best beginnen met de voegen om er zeker van te zijn dat je geen enkel plekje overslaat.

Laat na het aanbrengen, 1 uur drogen voordat je de tweede laag aanbrengt.

Laat de tweede laag 2 uur drogen.

Stap 2: Sjabloon

Als je basiskleur te donker is, kan het lastig zijn om de rand van de tegels te zien. Markeer zo nodig de hoeken met een potlood voordat je begint.

Gebruik de verfroller om je verf aan te brengen over de sjablonen, houdt ruimte tussen de tegels die je verft. Verf je ze namelijk direct naast elkaar dan kun je de verf per ongeluk uitsmeren.

Door de tegels op te splitsen, kun je het eerste deel laten drogen voordat je verder gaat met het verven van de resterende delen. Verf dus zoveel mogelijk sjablonen en houdt daarbij rekening met de tussenruimte. Laat 1 uur drogen, en start dan met de rest.

Zodra alle sjablonen geverfd zijn, laat je de vloer 2-3 uur drogen voordat je begint met stap 3.

Stap 3: Details & Toplaag

Met een kleine verfkwast, kun je alle hoekjes en vormpjes die niet helemaal strak zijn nalopen. Susanna meldt dat dit een groot verschil maakt.

En dan nu, het belangrijkste deel: de toplaag.

Susanna heeft in totaal 5 lagen vloerlak aangebracht . Na elke laag dient een droogtijd van 2 uur in acht genomen te worden. Na de laatste laag, moet de vloer 24 uur drogen voordat alles weer teruggeplaatst kan worden.

“Het heeft een heel weekend in beslag genomen, maar het was ABSOLUUT DE MOEITE WAARD!” schrijft de blogger.

Wij zijn officieel geïnspireerd!

DEEL dit met je vrienden en familie.