LET OP! Stop deze dingen nooit in de magnetron!

Als je ooit eerder een magnetron brand hebt gehad, weet je gewoon: je bent niet de enige. De magnetron, hoewel deze al een hele tijd bestaat, is nog steeds een mysterie voor velen van ons. Het verhit dingen in een fractie van een seconde, maar soms laat het ook dingen exploderen. Wil je weten wat? Lees dan snel verder!

1. Papieren bakjes.
START GEEN BRAND IN JE KEUKEN! Veel mensen hebben deze fout gemaakt. Ze kregen te maken met een vonk (of vlam) die optreedt wanneer je papieren bakjes verhit.

2. Plastic bakjes
Plastic bakjes, zoals die van yoghurt, room of slagroom, mogen niet in de magnetron worden gebruikt. Ze zijn bedoeld voor eenmalig gebruik en zijn niet uitgerust om hoge temperaturen te weerstaan. De plastic bakjes kunnen kromtrekken of smelten in de magnetron, waardoor chemicali├źn in je voedsel kunnen vrijkomen.

3. Eieren
Laat je niet voor de gek houden door het internet – het maken van hardgekookte eieren in de magnetron is NIET mogelijk. Als je eieren in je magnetron hard kookt, krijg je waarschijnlijk een grote puinhoop om op te ruimen. De snelle hitte van de microgolven zorgt voor veel stoom in het ei. De stroom heeft geen waar naartoe, behalve om te exploderen, dus dat is precies wat het doet.

4. Piepschuim bakjes
De meesten van ons hebben dit al eerder gehoord, maar voor het geval een paar van jullie het nog steeds niet weten, houd dit in gedachten: piepschuim is een soort plastic. En plastic mag niet in de magnetron (het gaat smelten) – tenzij anders staat aangegeven op de verpakking. Het product op de volgende bladzijde gaat EXPLODEREN in de magnetron!┬á