Nieuw likje verf op de muur? Ombre-verfstijl in de trend van het moment!

Wil jij een nieuwe kleur op de muur? Ga dan voor iets wat origineel en uniek is. Ik heb het over de ombre-verfstijl. Ja, inderdaad, net zoals veel vrouwen in hun haar hebben. Mocht je nu nog sceptisch zijn. Wacht dan maar af tot je het eindresultaat ziet!

Zoals ik al zei, zie je ombre overal terugkomen. In haren, op T-shirts, dus waarom ook niet op je muur? Ombre houdt in dat je van donker naar licht gaat, of juist andersom. Je kunt dit doen door witte of zwarte muurverf aan je originele muurverf toe te voegen.

In het filmpje hieronder wordt je uitgelegd hoe een muur op een eenvoudige manier kunt schilderen in deze ombre-verfstijl. In het filmpje kiest de vrouw voor een turquoiseachtige kleur, maar je kunt eigenlijk alle kleuren gebruiken voor deze stijl.

Wat heb je nodig?

  • Muurverf (kleur naar keuze).
  • Witte muurverf.
  • Verfroller.
  • Afplakte.

Wat moet je doen?
Stap 1: plak lichtschakelaars, lampen, plinten, deurposten en andere dingen die je niet van de muur af kunt halen af met (afplak)tape.

afplakken muur

Stap 2: Om de ombre-verfstijl te creëren op de muur moet je bovenaan de muur beginnen met de lichtste kleur en onder eindigen met de donkerste kleur. Begin door bovenaan alleen witte muurverf te gebruiken.

muurverf in verfbak

Stap 3: Voor de laag onder de witte verf, moet je de witte muurverf mengen met een beetje van de gekleurde muurverf. Begin met verven waar je gebleven was, zodat de overloop van kleur gelijk zichtbaar wordt.

Stap 4: Om nog meer overloop te creëren maak je nog een verfmengsel. Wederom door veel witte verf met gekleurde muurverf te mengen, maar dit keer mag je er de helft meer kleur in doen. Breng deze kleur nu aan op de muur.

ombre-verfstijl op muur

Stap 5: Herhaal stap vier door steeds meer gekleurde muurverf bij de witte muurverf te mengen en een gedeelte van de muur te schilderen. Vergeet niet dat het onderste gedeelte bestaat uit alleen de gekleurde muurverf.

Stap 6: Laat de muur drogen en haal voorzichtig de afplaktape van de muur.

Bekijk het filmpje:

Het eindresultaat van de muur is prachtig.

ombre verfstijl

Is één kleur niet helemaal jouw ding? Ga dan voor een muur met meerder kleuren, zoals het voorbeeld hieronder.

slaapkamer ombre-verfstijl meerder kleuren

Of een ander verfpatroon:

omber grijze muur patroon

Vergeet niet om het artikel te delen via Facebook en Pinterest.