Familie ontdekt mysterieuze schat in geheime kamer in huis

Familiegeschiedenis

In de doos lagen stapels foto’s, brieven en andere aandenkens die tot een familie behoorden die Ricardo en zijn vrouw niet herkenden. Op de foto’s zie je een gelukkig gezin, trouwfoto’s, kinderen en een man in uniform. Er waren ook heel veel documenten, waarvan sommige zelfs al uit 1925 kwamen. De meest fascinerende (en mysterieuze) documenten waren een serie brieven in het Russisch en Pools die het bewijs vormden dat er een voortdurende correspondentie met een familielid in Oost-Europa was. Het leek allemaal meer thuis te horen in een film of soap dan het echte leven!

lovepop-cards

“Er zit zoveel geschiedenis in deze doos,” zei Ricardo. Hij en zijn vrouw dachten dat als hun familie nog leeft, ze deze dingen waarschijnlijk willen. Het zou absoluut een geweldig kerstcadeau zijn. Nadat het verhaal van Ricardo was uitgezonden, verspreidde het nieuws zich over het hele land. Het werd toen gezien door de 70-jarige Kathy Nedaliz-Zakrzewski in South Carolina. Kathy zag meteen een foto van haar vader, die eigenlijk de stiefzoon van Daniel Kozak was! Kathy vertelde dat haar grootvader het huis in Hamtramck zelf had gebouwd, maar dat geen woord van de geheime kamer ooit in de stamboom terecht was gekomen.

old-time-photos-near-me

Kathy heeft levendige herinneringen aan haar vader die door het huis liep en zijn accordeon speelde terwijl hij “zong in het Russisch of Pools of zoiets.” Ze had geen idee wat hij zei, maar het klonk zeker mooi. De inhoud van de kofferbak is nu onderweg naar Kathy in South Carolina en ze is enthousiast om er in te duiken. Het is zeldzaam dat een stukje van je verleden op deze manier bij je terugkomt! Kathy hoopt alle brieven in het Engels te laten vertalen. Wij zijn het met haar eens: wat is een betere manier om meer te weten te komen over je familiegeschiedenis? En dit alles is omdat een man in Michigan besloot om achter de muur van zijn huis te kijken! Laten we het verhaal eens vanuit een ander perspectief bekijken: Kathy Nedaliz-Zakrzewski is 70 jaar oud en woont in South Carolina. Als kind woonde ze met haar ouders en grootouders in een huis aan Carpenter Street in Hamtramck.

Oude foto’s

Het bleek dat de getoonde foto’s van een knappe man in zijn militaire uniform en een smoking waren: het ging om foto’s van Kathy’s vader, Mike, die in de jaren negentig overleed. De mysterieuze naam Daniel Kozak was van haar grootvader. Er zijn talloze herinneringen die Kathy koesterde die nu haar kant op werden gestuurd. De koffers blijven in de kamer totdat de renovaties zijn voltooid, maar de oude foto’s en documenten gaan naar South Carolina. Er zijn talloze oude brieven, waaronder een poststempel uit 1923. Kathy hoopt ze te laten vertalen en zo veel meer over haar familie leren.