Exterieur

Is dit de oplossing voor de woningnood onder alle starters?

Je bent afgestudeerd en staat op het punt te beginnen met het ‘echte’ leven, maar dan loop je opeens tegen dit enorm grote probleem aan wat zich in Nederland momenteel afspeelt. Je valt tussen wal en schip! Je verdient te veel voor sociale huurwoningen maar je verdient weer veel te weinig om een klein huisje te kopen. De enige optie? Een te duur appartementje huren in de particuliere sector. Waar bedragen van 1200 tot 1800 euro per maand als “normaal” worden gezien. maar voor jouw is dit bijna je hele salaris! Wat nu? Verwacht maar niet dat de overheid je hierbij helpt…

Het klinkt zo simpel: “zoek een braakliggend terrein en bouw hier een heel dorp van tiny huisjes”. Deze huisjes zijn comfortabel en groot genoeg voor een werkend stel en tegelijk ook heel duurzaam! De huisjes liggen meestal rond een prijs van 60.000 tot 90.000 euro. Wat in principe prima te betalen is als je hier een hypotheek (of een persoonlijke lening) voor kan krijgen! Daarentegen zouden de huisjes ook in de verhuur kunnen voor gemiddeld 800 euro per maand. En maak je maar geen zorgen over enorme bijkomende kosten, want qua gas/water/licht zit je in dit huisje prima! Omdat dit soort huisjes vaak heel duurzaam zijn, zullen de kosten niet extreem hoog worden. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen en een (regen)watertank.

Maar waarom schieten deze knusse dorpjes dan niet als paddestoelen uit de grond? Tja, dat is nog steeds een groot raadsel. Zolang de huisjes niet opgekocht worden door de kakkerlakken van onze bevolking (ook wel huisjesmelkers genoemd), zien wij alleen maar voordelen: 1. het braakliggende terrein wordt niet verwaarloosd en krijgt een nuttig doel. 2. Starters krijgen een eerlijke kans om ergens te wonen. 3. De mogelijkheid om te sparen voor een ├ęcht huis gaat sneller. en 4. het ziet er gewoon schattig uit. Benieuwd naar meer foto’s van het interieur (+slaapkamer)? Klik dan even naar de volgende pagina!