Piloot spot mysterieus object tussen de bomen en komt dan tot een bizarre ontdekking

In 1972 maakte de Royal Australian Air Force een routinereis door een afgelegen gebied van Papoea-Nieuw-Guinea, een deel van het toenmalige Australische grondgebied. Het was een gewone dag en in het begin leek alles normaal, maar toen gebeurde er iets dat alles zou veranderen. In het begin van de vlucht wisten de mensen in de helikopter niet precies wat ze zagen. Het was een ongewoon gezicht, gezien het feit dat ze erg diep in de bosgebieden van Papoea-Nieuw-Guinea vlogen. Het enige dat ze zagen waren kilometers en dichtbegroeide bossen, maar toen verscheen er iets wits en vreemds voor hen.

Voorzichtig, zonder te weten wat ze precies zagen, vlogen ze dichter naar het object dat opvallend tussen de bomen en de groene natuur lag. Het object dat ze zagen lag half onder water. Het was mogelijk dat het gebied waar het object lag, gedeeltelijk bestond uit moeras.

In de moerassen van Papoea-Nieuw-Guinea leven gevaarlijke dieren, waaronder alligators, dit maakt het extra moeilijk om het object in het moeras te identificeren. Tijdens de tweede wereldoorlog was het land een conflictgebied. Er is in dit gebied toentertijd veel gestreden, vooral vanuit de lucht. Het was daarom niet zo gek om de link te leggen dat het mysterieuze object dat in het moeras lag, wellicht te maken had met de tweede wereldoorlog. Ze besloten een plan te bedenken zodat ze het object van dichterbij konden bekijken, benieuwd wat het was? Je ziet het op de volgende bladzijde.