Piloot spot mysterieus object tussen de bomen en komt dan tot een bizarre ontdekking

Papoea-Nieuw-Guinea is vooral gelieft bij oorlogsenthousiastelingen. Bezoekers die na de oorlog het eiland bezochten, gingen vaak om een specifieke reden, een die je op veel plaatsen in de wereld niet kunt vinden. Ze gingen niet vanwege de zandstranden of de rijke cultuur, maar vanwege de overblijfselen van de oorlog. Duizenden oorlogsenthousiastelingen komen jaarlijks naar het land om de overblijfselen van de oorlog te verkennen. Toeristen vinden het interessant om de Japanse, Australische en Amerikaanse militaire bases te bezoeken.

Twee mannen Fred Hagen en David Tallichet zijn ook twee oorlogsenthousiastelingen. Samen gaan ze vaak op pad, opzoek naar overblijfselen van verschillende oorlogen. Beiden hadden ervaring met de relikwie├źn van oorlog en het herstellen ervan, zodat het er weer uitzag als nieuw. Fred, archeoloog van beroep, was altijd op zoek naar zeldzame en oude overblijfselen van oorlogen.

Beiden besloten dat ze naar het gevaarlijke moeras te vertrekken om te ontdekken wat er was. Daarna stelden ze een team van locals samen en begonnen ze hulpmiddelen te verzamelen om hen te helpen daar te komen en te beginnen met verkennen. Met alle voorbereidingen verliet het team het wilde land van Papoea-Nieuw-Guinea zonder te weten wat ze zouden vinden in het moerassige gebied. Maar ze wisten dat, wat het ook was, het er al tientallen jaren lag. Op de volgende bladzijde zie je wat ze gevonden hebben!