Piloot spot mysterieus object tussen de bomen en komt dan tot een bizarre ontdekking

Na verder onderzoek werd duidelijk dat het object dat verborgen was in het moeras eigenlijk een heel groot vliegtuig was. Vanwege de locatie van het vliegtuig werd het lokaal de ‘geest van het moeras’ genoemd. Maar waar kwam het vandaan en hoe lang lag het vliegtuig daar al? Dit waren slechts enkele vragen die Hagen en Tallichet zichzelf stelden toen ze het vliegtuig hadden gevonden.

Niet lang na de inspectie van het vliegtuig werd ontdekt dat het een bommenwerpersvliegtuig (type B-17E Flying Fortress) uit de Tweede Wereldoorlog was, wat niet erg verrassend was, gezien het feit dat Papoea-Nieuw-Guinea een conflictgebied was tussen de geallieerde strijdkrachten en het Japanse rijk tijdens de oorlog. Hij lag tientallen jaren onderaan het moeras zonder dat iemand het merkte, afgezien van enkele lokale bewoners in het landelijke gebied van Papoea-Nieuw-Guinea.

Vanwege de locatie van het vliegtuig in het moeras vonden ze het lange tijd onmogelijk om het toestel te verplaatsen, omdat het bijna onmogelijk was om het te bereiken. Niet alleen bevond het zich in een zeer ontoegankelijk gebied, het werd ook als onmogelijk beschouwd om te redden vanwege de staat waarin het vliegtuig zich bevond. Maar niets van dat zou de twee mannen stoppen om hun best te doen om het vliegtuig te redden en het in onberispelijke staat terug te brengen. Maar het terugbrengen van het vliegtuig was lastiger dan ze dachten, waarom? Dat lees je op de volgende bladzijde.