Piloot spot mysterieus object tussen de bomen en komt dan tot een bizarre ontdekking

De reddingsoperatie van Hagen en Tallichet werd uiteindelijk voltooid in 2006, maar ze moesten 4 jaar wachten om toestemming te krijgen om het vliegtuig terug te brengen naar Amerikaans grondgebied. Een ander probleem dat ze hadden tijdens hun operatie was om de lokale bevolking te overtuigen om de bommenwerper te laten verwijderen uit het moeras. Voor de lokale bevolking was het vliegtuig een relikwie op heilige grond. Maar uiteindelijk is het hun toch gelukt de bevolking over te halen en mee te werken aan deze reddingsoperatie! Wat nog een hele klus was…

Zodra het vliegtuig weer in de VS arriveerde werd het tentoongesteld. De eerste tentoonstelling was een bezoek in Long Beach, Californië. Verrassend genoeg waren veel van de aanwezigen vrienden en familie van de oorspronkelijke bommenwerpers. Alle aanwezigen waren opgewonden om te zien dat het verloren vliegtuig eindelijk was teruggekeerd naar de Verenigde Staten. De bommenwerper is nog steeds een monument van een vreselijke oorlog die miljoenen levens heeft gekost. Flying Fortress B-17 is vanaf 2013 te zien in het Luchtvaartmuseum in Pearl Harbor.

Velen vroegen zich af hoe het vliegtuig er vroeger uitzag, gelukkig zijn er nog foto’s opgedoken van die tijd. Hier is te zien hoe (een soortgelijk) vliegtuig door de lucht vloog. Wij kunnen wel begrijpen waarom Hagen en Tallichet zo gefascineerd zijn door deze objecten.