Plant één van deze 6 planten in je tuin en je ziet muggen nooit meer terug.

- Advertentie -

Muggen zijn irritante en onaangename beestjes. Ze vliegen rond in je huis, zorgen voor hinder en steken. Maar nog veel erger, muggen kunnen ook ziektes zoals malaria, zika of het west-nijl virus verspreiden. Om deze storende beestjes te bestrijden grijpt men al gauw naar insectensprays. Deze sprays zitten echter vol chemicaliën die andere gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

Gelukkig zijn er ook natuurlijk manieren om van muggen in huis af te komen.  

Plant deze zes planten in je tuin en je ziet muggen nooit meer terug.

Citronella

- Advertentie -

Citronella-olie is een veelvoorkomend bestanddeel in veel insectwerende middelen. Het heeft een sterke geur die andere geurtjes, waar muggen op af komen, maskeert.

Klik hier voor meer informatie over het planten van citronella.

Basilicum

Basilicum is een geweldig kruid om mee te koken, maar basilicum heeft ook een muggenwerend effect. Basilicum is namelijk één van de meest scherpe kruiden en geeft een geur die muggen absoluut niet fijn vinden.

Met het planten van basilicum creëer je een echte win-win situatie. Het jaagt niet alleen de muggen weg, maar levert ook een natuurlijk kruid op waarmee je kunt koken.

Voor meer informatie over het planten van basilicum, klik je hier.

Pepermunt

Pepermunt is meer dan alleen een smaak van kauwgom. Het is ook een natuurlijk bestrijdingsmiddel. Volgens een studie van het Malaria Journal, doodt pepermuntolie de larven van een mug en houdt het muggen op afstand.

Klik hier voor meer informatie over het planten van pepermunt.

Citroenbalsem

De bladeren van citroenbalsem hebben een citroengeur met een vleugje munt. Hoewel citroenbalsem bekend staat om haar genezende eigenschappen, houdt het ook muggen op afstand. Om muggen snel te weren, knijp je citroenbalsem fijn met je handen en breng je de olie aan op onbedekte lichaamsdelen.

Meer informatie over het planten van citroenbalsem, vind je hier.

Lavendel

Muggen hebben een hekel aan lavendel, maar veel mensen zijn gek op deze geur. Je kunt muggen op afstand houden door lavendel in je tuin te planten. Je kunt ook de blaadjes fijnknijpen en de olie op je onbedekte huid aanbrengen.

Klik hier voor meer informatie over het planten van lavendel.

Kattenkruid

Kattenkruid is een fijne aanvulling op elke tuin – je katten zullen je dankbaar zijn. Het wordt wereldwijd beschouwd als één van de meest effectieve en natuurlijke insectwerende middelen.

Meer informatie over het planten van kattenkruid, vind je hier.

Schaf deze 6 planten aan en je bent voorgoed af van die vervelende muggen. Is dat niet fantastisch?

DEEL dit artikel met je vrienden en familie.

- Advertentie -
- Advertentie -

Leave a Reply