7 fantastische planten waar insecten een hekel aan hebben.

- Advertentie -

Of je nu last hebt van insecten in de tuin of op de veranda, tijdens bijvoorbeeld heerlijke rustmomentjes of gezellige eetfeestjes, zijn deze beestjes absoluut niet welkom. Ze bijten jou en je vrienden, eten de planten op en kunnen zelfs het hele ecologische systeem in de tuin verpesten. Kortom: weg met die irritante beestjes!

Ondanks dat deze beestjes weg moeten, willen we geen gebruik maken van chemische stoffen. Door pesticiden of insectenspray kunnen namelijk je planten beschadigen en dat willen wat we natuurlijk niet. Zeker niet als je eetbare planten kweekt. Gelukkig heeft moeder Natuur een aantal trucjes uitgevonden, waardoor we op een natuurlijke manier, zoals deze 7 planten, van insecten afkomen.

1. Lavendel.
Wij vinden de lucht van lavendel heerlijk en rustgevend, maar muggen, vliegen, mieren, zilvervisjes en larven vinden deze plant echt vreselijk.

- Advertentie -

2. Citroengras.
Deze plant komt van origine uit het meest tropische klimaat ter wereld waar ze een natuurlijke vijand zijn van muggen. Daarnaast is het hoofdingrediënt voor citronellaolies en -kaarsen en laat dit nou net een lucht zijn waar muggen een hekel aan hebben. Plant het en je wordt niet meer gestoken. Wil je ze niet meer in je slaapkamer? Plant dan citroengras onder het slaapkamerraam.

3. Goudsbloemen.
Deze bloemen bevatten het sterke lucht Pyrethrum. Dit is een geur waar veel insecten niet tegen kunnen. De olie van deze bloem blijft uren hangen als je het op je lichaam smeert, maar je kunt ze ook gewoon bij de deur in een leuke bloempot plaatsen.

4. Knoflook.
Ondanks de heerlijke smaak van knoflook, vind ik deze plant ongelooflijk stinken. Ik snap dus wel dat insecten ook niet van deze geur houden. Als je de plant nu ergens achterin in de tuin plaatst, heb je geen last van insecten en de geur, maar heb je wel verse knoflook. Goede deal toch?

5. Basilicum.
Dit is mijn favoriete kruiden, maar insecten denken daar toch echt anders over. Vooral mieren en muggen vinden dit kruid heel erg vies.

6. Pepermunt.
Deze heerlijk ruikende geur is sterk en verversend voor ons, maar niet voor insecten. Ook muizen haten deze geur.

7. Petunia’s.
Wie vindt petunia’s nou niet mooi? Het antwoord is: insecten. Zeker als de plant op een zonnige plek staat, kan het een flinke klap uitdelen naar randwantsen, kevers en bladluizen.

Handig vind je niet? Vergeet niet om het artikel te delen via Facebook en Pinterest.

- Advertentie -
- Advertentie -