Politie krijgt melding van stankoverlast, wat ze aantroffen hadden ze nog nooit meegemaakt!

Als je denkt dat je het niet getroffen hebt met je buren, denk dan nog eens goed na. Geluidsoverlast van een late night party is niets vergeleken met wat de buren van een klein dorp in Madagascar moesten doorstaan. Het begon allemaal met een vreemde geur, maar in eerste instantie konden de bewoners van de buurt niet identificeren waar de geur vandaan kwam. De geur was inmiddels zo sterk dat je het in een groot deel van het dorp kon ruiken.

turtle-house

Iedereen probeerde de geur te negeren, maar op een gegeven moment was de geur zo erg dat ze wisten dat er iets mis was. De omwonenden gingen opzoek naar de oorzaak en kwamen terecht bij een verlaten en onbewoond huis. De buren kwamen bij elkaar en spraken af om de politie in te schakelen, omdat ze zelf niet naar binnen durfden. Niemand wist wat ze te verwachten stond, maar wat er in het huis was, was een nog grotere verrassing.

Na ontvangst van de oproep kwam de politie gelijk ter plaatse, aangezien ze wel een vermoeden hadden wat er misschien aan de hand was. Want ze krijgen wel vaker meldingen van een “vreemde geur”.  Ze begonnen het huis te onderzoeken maar wat ze aantroffen was totaal niet wat ze hadden verwacht, dit hadden ze nog nooit meegemaakt. Vanwege de reputatie van de rustige stad waar het huis zich bevond had de politie moeite om te geloven dat de situatie het gevolg was van een mogelijke moord. Ze besloten Randrianjafizanaka, van de afdeling Wildlife Committee, te bellen voor het geval de geur gerelateerd was aan dieren. Aangekomen bij het huis, beseften ze dat de scherpe geur iets was dat ze niet konden identificeren. Randrianjafizanaka had geen idee wat het zou kunnen zijn, dus bereidde hij zich voor op het ergste.

Het verlaten huis zag er van buitenaf nog redelijk goed uit. Iedereen vroeg zich af waarom je zo’n huis aan z’n lot zou overlaten. De politie controleerde of het misschien te koop stond, maar dat was niet zo. Ze besloten naar binnen te gaan.. eenmaal binnen was het zo stil dat je een speld kon horen vallen. Echter was de stank zo erg dat een aantal agenten duizelig werden. Ze zagen nog niks verdachts, dus besloten ze dieper in het huis te gaan zoeken.

(Photo by Ed JONES / AFP) (Photo credit should read ED JONES/AFP/Getty Images)

Bij binnenkomst in de kamers werd duidelijk dat het interieur van het huis volledig was verwoest. Alles viel uit elkaar, er was geen licht en de plafonds en ramen waren bedekt met spinnenwebben. Terwijl ze nog steeds opzoek waren naar de bron van de stank, viel het ze op dat de vloer bewoog. Zagen ze dat nou goed? Op de volgende bladzijde zie je wat dit was was..