Politie krijgt melding van stankoverlast, wat ze aantroffen hadden ze nog nooit meegemaakt!

Bijna de hele vloer was bedekt met levende schildpadden, ze zaten zo strak op elkaar als ingeblikte sardines. Er waren er zoveel dat ze de hele verdieping leken te bezetten. Het team was sprakeloos en konden het amper geloven. De politie had geen idee waar ze allemaal vandaan kwamen. Het was moeilijk om rond te lopen in de rest van het huis omdat de schildpadden overal verspreid lagen.

De politie wist wat ze moesten doen, zorgen dat deze schildpadden zo snel mogelijk uit het huis werden gehaald en ze naar een veilige en plaats verplaatsen. Deze dieren waren vreselijk misbruikt en het was meer dan waarschijnlijk dat velen van hen op het punt stonden te sterven.

Het was duidelijk dat het niet om gewone schildpadden ging, maar om een zeldzaam soort. namelijk de Astrochelys Radiata, die zeer zelden worden aangetroffen en nauwelijks in het wild worden gezien. Een beperkt aantal schildpadden van deze soort bewonen de oerwouden en bossen van Madagaskar. Er was een tijd dat een grote populatie van deze soort schildpadden in het wild kon worden gevonden. Ze zijn echter nu een bedreigde diersoort. De bevolkingsdaling begon vanaf de jaren 1990, toen waren er wereldwijd nog 12 miljoen, maar dat aantal is in 2010 al gehalveerd. En vandaag zijn er slechts 3 miljoen van hen te vinden in de wereld en ondanks deze alarmerende aantallen blijft men ze vangen. In totaal hebben ze meer dan 9.000 schildpadden uit het huis gered. Helaas moesten duizend schildpadden hun leven opgeven omdat ze ernstig ziek waren en niet goed waren verzorgd.. Het was uiteraard wel goed nieuws dat ze zoveel schildpadden van deze zeldzame soort hadden gevonden, maar tegelijkertijd was iedereen geschokt door de toestand waarin ze werden gevonden.

Maar hoe is het nu geëindigd met alle geredde schildpadden? Doordat ze hun hele leven in gevangenschap hebben gezeten is het niet mogelijk ze in het wild vrij te laten, daarom staan ze onder toezicht van specialisten. Hoewel nog steeds in gevangenschap, is hun leefomgeving heel anders dan waar ze vandaan kwamen. Ze zijn ze nu in goede handen en leiden een vredig leven.

Next