Zorg voor positieve energie in huis met de filosofie van Feng Shui!

Geen geluk in de liefde? Misschien is dit de reden waarom! Heb je er ooit bij stilgestaan dat het misschien te maken heeft met de inrichting van je huis? Volgens de filosofie van Feng Shui kan je namelijk geluk in de liefde zelf creëren door je kamer op een bepaalde manier in te richten! En denk je nu “wat een zwevend gedoe zeg” wacht dan even met wegklikken, want misschien kan het je juist wel helpen. Feng Shui is niet alleen goed voor je liefdes leven, het zorgt ook voor meer positieve energie in huis. Dus ik zou zeggen, geef het een kans!

Wat is Feng Shui?
Laat ik eerst eens uitleggen wat Feng Shui inhoudt. In het Chinees betekent ‘Feng’ wind en ‘Shui’ water. Feng Shui is een filosofie van meer dan 3000 jaar oud over hoe je jouw leefomgeving en geluk op een positieve manier kan beïnvloeden. De originele filosofie richt zich voornamelijk op een harmonisch geheel met natuurlijke en organische materialen. Tegenwoordig is het grootste gedeelte wat wij in huis hebben staan niet natuurlijk en/of organisch (denk aan alle elektrische apparaten die we hebben). Maar we kunnen er wel voor zorgen dat we dit zo veel mogelijk afstemmen op de filosofie. Een positieve Feng Shui staat voor gezondheid, harmonie en geluk. Het tegenovergestelde van Feng Shui (bijvoorbeeld een donker en muf huis) betekent dat er sprake kan zijn van problemen in het liefdesleven, een slechte gezondheid en weinig geluk.

Wat doet Feng Shui voor mij?
Hoe een ruimte eruit ziet kan een grote invloed hebben op ons humeur en gevoel. Mensen zijn over het algemeen eerder geneigd om zich prettig te voelen in een lichte nette ruimte dan in een donkere sombere ruimte. Bij een netjes ingerichte, lichte ruimte ervaren mensen eerder een positief geluksgevoel. Deze positieve energie is erg belangrijk bij het streven naar welzijn en geluk. Het is dus belangrijk om je werk en leefomgeving aan te passen zodat er harmonie en evenwicht ontstaat.

A couple celebrating.

Hoe krijg je Feng Shui in huis?
Volgens Feng Shui heeft elke ruimte in huis een bepaalde functie. Er zijn ruimtes om te werken, ruimtes om te rusten en ruimtes om te ontspannen. Zie hieronder hoe je jouw huis volgens de filosofie van Feng Shui kan inrichten.

  • De woonkamer: De woonkamer is een plek om te ontspannen en waar positieve energie hoort te zijn. Kies daarom voor een lichte inrichting met kleuren zoals geel, groen, blauw, bruin of oranje (natuurlijke kleuren). Houdt het plafond van de woonkamer altijd wit, dit geeft optisch een ruimtelijk gevoel. De meubels in de woonkamer zijn ook belangrijk, zorg ervoor dat je geen hoge obstakels in de kamer zet (zoals hoge boekenkasten etc.) Voorkom donkere hoeken door veel lampen neer te zetten en probeer zoveel mogelijk ronde, natuurlijke vormen aan te houden bij het kiezen van meubels. Als laatste zijn planten ook erg belangrijk bij Feng Shui. Planten zuiveren de lucht en zorgen voor meer positieve energie in de kamer.

  • De keuken: De keuken is het middelpunt van het huis, hier wordt gewerkt en genoten. De keuken hoort licht en schoon te zijn. Volgens Feng Shui is rommeligheid slecht voor het creëren van positieve energie. Wanneer je spullen niet gebruikt, dan moet je dit opruimen. Vooral elektrische apparaten kan je het beste uit het zicht zetten (bijvoorbeeld in de keukenkastjes). Elektrische apparaten hebben namelijk een negatief effect op de energiestromen. Qua decoratie in de keuken kan je iets aan de muur hangen wat gerelateerd is aan de ruimte. Bijvoorbeeld plaatjes van voedsel. Plaats ook wat kruiden plantjes in de vensterbank en zet een fruitschaal op tafel.

  • De slaapkamer: De slaapkamer is een plek van rust en sensuele energie. Kies in deze ruimte daarom voor warme kleuren zoals rood, oranje en bruin. Kies voor lampen die eventueel kunnen dimmen, zodat je een rustige sfeer creëert. Het toevoegen van kaarsen in de slaapkamer zorgt ook voor positieve energie. Haal alle elektrische apparaten uit de kamer. Geen tv’s, computers of mobiele telefoons. Deze verstoren de positieve energiestromen.

  • De badkamer: de badkamer is een plek om te ontspannen. Voeg daarom wat kaarsen toe en kies voor zacht licht in de badkamer (geen vel wit licht). Kies voor natuurlijke materialen en zet eventueel ook planten in de badkamer. Wanneer je in bad zou gaan zet dan een ontspannen muziekje op en zet de verwarming wat hoger. Ook in de badkamer geldt “opgeruimd staat netjes”. Laat dus niet al je make-up spullen op de wasbak liggen maar ruim dit netjes op in een kastje.

  • De tuin: Niet alleen in huis gelden de regels van Feng Shui, ook in de tuin! Kies bijvoorbeeld voor planten die lekker ruiken of die altijd groen zijn (zowel in de zomer als de winter). Volgens de Feng Shui filosofie moet je altijd stromend water in je tuin hebben, dit kan in de vorm van een vijver of een watervalletje. Wanneer je dit in je tuin zet, zorg er dan voor dat het water altijd richting het huis stroomt. Zo stroomt de positieve energie je huis binnen.

Bekijk hieronder de video voor het inrichten van een perfect Feng Shui huis!