Maak een prachtige badmat van drie oude handdoeken!

Nooit meer uitglijden op natte tegels of koude voeten krijgen wanneer je uit de douche stapt! Deze doe-het-zelf badmat, gemaakt van badhanddoeken, is een elegante en eenvoudige oplossing voor alle narigheden na het douchen en geeft een klassieke uitstraling aan je badkamer. Het beste aan dit doe-het-zelf project? Je gebruikt gerecyclede materialen! Drie badhanddoeken worden getransformeerd tot een designer antislip badmat. Dankzij de design uitstraling, zul je indruk maken op je familie. Daarnaast vormt deze badmat ook een lekker warm plekje om op te liggen  voor je trouwe viervoeter.

Badmatten kunnen zorgen voor eenheid in een badkamer. Zo kan deze doe-het-zelf versie kleuren bevatten die je bij je recente badkamerverbouwing hebt gebruikt of fungeren als een opvallend decoratiestuk.Door oude handdoeken te gebruiken, die al vervangen zijn door nieuwe handdoeken, bespaar je bovendien geld. Tot slot hoef je voor dit project niet handig te zijn, aangezien het project uit minder dan 10 stappen bestaat. Met deze video, ben je al snel een expert en kun je zelf een multifunctioneel product creëren.

Doe-het-zelf badmat materialen

 • 3 badhanddoeken van normale grootte in verschillende kleuren
 • Snijmat
 • Rolmes
 • Schaar
 • Spelden
 • Naald
 • Garen

Instructies

1. Leg een badhanddoek op de snijmat en gebruik een rolmes om de badhanddoek in repen van ongeveer 7,5 cm breed te snijden. Knip de randen van elke reep stof af met een schaar. Herhaal dit met de overige handdoeken.

2. Leg 3 repen stof naast elkaar, elk van een andere kleur. Speld de uiteinden op elkaar en naai vast. Verwijder de speld.

3. Begin met één reep stof en herhaal met de overige twee repen. Vouw de randen naar het midden en vouw dan dubbel. Speld de repen elke 7,5 à 10 cm op elkaar over de gehele lengte van de stof.

4. Vlecht de drie repen. Verwijder de spelden terwijl je vlecht. Naai meer repen stof aan het uiteinde wanneer je het einde bereikt en herhaal het vouwen en vlechten tot er geen repen stof meer zijn.

5. Draai de vlechten in een spiraalvorm, begin in het midden en naai de vlechten tegelijkertijd aan elkaar vast. Naai het uiteinde van de vlecht stevig vast aan de buitenste rand van de spiraal wanneer je bij het einde komt.

6. Werk de rand af: Vouw de zijkant om zodat de gerafelde rand verborgen is en naai vast.

Tips van deskundigen

 • Zorg ervoor dat de naald altijd van je af wijst zodat de kans kleiner is dat je jezelf bezeert!
 • Het is handig om een handdoek met roosterpatroon te gebruiken. Dit is eenvoudiger te knippen.
 • De repen stof moeten breed genoeg zijn om om te vouwen. Hoe breder, hoe beter.
 • In plaats van badhanddoeken kun je ook oude T-shirts gebruiken.

Als je meer wilt halen uit dit doe-het-zelf project, kun je van dit “badmatten” project, eventueel een kleiner project maken. Denk aan placemats bijvoorbeeld. Je kunt hiervoor elke gewenste stof gebruiken!

Bekijk hieronder de video om alle stappen nog eens te bekijken!