Met slechts €1700, realiseerde dit stel hun droomkeuken in twee weken!

Een saaie keuken
Toen Nate Mitchell en zijn vrouw uiteindelijk besloten om hun eerste huis te kopen, moesten ze hun opties zorgvuldig overwegen. Er zijn namelijk veel dingen waar je op moet letten bij het kopen van onroerend goed. Vooral als je dit nog nooit gedaan hebt! Toen Nate uiteindelijk een betaalbaar huis vond, beseften ze dat ze veel moesten renoveren – te beginnen bij de keuken. Nate Mitchell en zijn vrouw namen het ultieme doe-het-zelf-project aan!

Slopen
Terwijl het paar gek was op hun nieuwe huis, beseften ze dat het nog wel werk nodig had om het naar een goed niveau te krijgen. Terwijl ze verliefd waren geworden op de rest van het huis, wisten ze meteen dat de keuken het brandpunt van hun renovatie zou zijn. Zoals bij elke verbouwing, was het eerste wat ze moesten doen het oorspronkelijke interieur afbreken en slopen. Dat is meestal het makkelijkste klusje!

Een DIY klus
Vanwege het feit dat Nate een klusjesman was en zijn weg wist in de gereedschapskist, besloot hij de verbouwing grotendeels zelf te doen. Als je dit soort opdrachten met je eigen expertise kunt aanpakken heb je veel meer vrijheid en je bespaart ook nog eens enorm veel geld. Voor dit jonge stel is de expertise van Nate van groot belang! Natuurlijk kon zijn vrouw veel helpen bij alle kleinere klussen.

Een gloednieuw kleur
In plaats van alle keukenkastjes te vervangen, waarvan de meeste nog in goede staat waren, besloot Nate dat het een goed idee zou zijn om ze een nieuwe verflaag te geven. Hij koos voor een verf op oliebasis omdat de gelakte afwerking zou helpen om de glans langer te behouden. Hij koos een creme kleur en moest elke kast één voor één schilderen omdat de olie te lang duurde om te drogen – iets dat geduld vereiste … Maar dit was nog een van de simpele klusjes, op de volgende bladzijde wordt het lastig!