Ze vult haar regenlaars met cement, waarom? Het eindresultaat is prachtig!

Heb jij ook nog een paar oude regenlaarzen in de schuur liggen die je nooit meer draagt? Dan is dit project perfect! We gaan namelijk bloempotten maken van regenlaarzen. Om een bloempot van een laars te maken, is het eerste waar we aan moeten denken de drainage. Zonder een goede afvoer zou water zich ophopen in de hiel van de laars en zo zouden de wortels verrotten van wat er is geplant.

Stap 1. Boor een gaatje in de zool van de laars en steek hier vervolgens een potlood doorheen. Op deze manier zal de drainage, ook na het opdrogen van het cement, water afvoeren.

Stap 2. Meng vervolgens de cement mix en vul je laars met cement.

Stap 3. Na het vullen van de laars kunnen we ons concentreren op het maken van de holte voor de plant. Om de holte te maken, heb je een lange slanke fles nodig. Om te voorkomen dat de fles uit de laars drijft, moeten we hem vullen met water. Vul de fles voor de helft met water en sluit hem daarna goed af met de dop. Vul vervolgens de laars verder met cement.

Stap 4. Schud de laars goed heen en weer zodat alle luchtbellen verdwijnen. Anders zou je gaatjes in de laars krijgen, en dat willen we natuurlijk niet!

Stap 5. Na 48 uur kan je de fles uit het cement halen. Trek de fles los met een schroevendraaier. Knip vervolgens de stof van de laars om het cement weg.

Stap 6. Vul het gat met hydrokorrels en potgrond. Plaats er een leuk plantje in en je bent klaar!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het dan op Facebook met al je vrienden en familie!