Renovatie in ijssalon resulteert in een bijzondere ontdekking

- Advertentie -

Als je dacht dat dit een doodnormale ijssalon was, dan heb je het mis. Niets is wat het lijkt! Zelfs op de meest gewone en vrolijke plekken liggen schatten begraven.

- Advertentie -

Toen twee bouwvakkers werden opgeroepen voor een verbouwing bij een plaatselijke ijswinkel, dachten ze dat ze oude, stalen buispalen en roestige pijpen in de fundering moesten verwijderen.
In zijn hoogtijdagen was de winkel in handen van een mooi echtpaar dat zijn brood verdiende met de verkoop van ijs. Echter was het echtpaar al enige tijd geleden overleden.

De mannen waren ingehuurd om wat loodgieterswerk te doen in de kelder. Terwijl ze zich in het souterrain van de kelder begaven, zagen de werklieden een paar vreemde plekken en ongelijkheden in het beton zitten. De werklieden maakten een grote ontdekking in die kelder. Begraven onder verschillende stukken nieuw en ongelijk cement, lag een grote diepvries begraven.

Waarom zouden de vorige eigenaren van de ijssalon een diepvries begraven in de kelder? De werklieden waren erg nieuwsgierig naar de inhoud en begonnen de diepvries open te kraken.
Toen de werklieden de diepvries openden, konden ze hun ogen niet geloven. Was dit een grap? Of hadden ze zojuist een gigantische schatkist gevonden.

In de diepvries lagen namelijk twintig staven van goud. In eerste instantie dachten ze dat de staven wellicht nep waren, maar toen ze de diepvries probeerden te verplaatsen begonnen ze nog eens na te denken. De diepvries was namelijk zo zwaar, dat het onmogelijk was om het in zijn geheel op te tillen. Ze besloten de staven er één voor één uit te halen.

waarschijnlijk hadden de vorige eigenaren van de ijssalon in hun vroegere jaren een spaarpotje gemaakt en deze veilig opgeborgen in de kelder. Maar hoe twee ‘normale’ mensen aan zoveel goud kwamen, dat weet niemand. Zaten de eigenaren in het criminele circuit? Hadden ze een loterij gewonnen? Niemand die het weet…

- Advertentie -
- Advertentie -

Leave a Reply