Rommelige kledingkast? Met deze tip nooit meer!

De herfst is gearriveerd en dat betekent dat we weer massaal onze dikke trui aan mogen trekken, maar… dan moet ik die eerst zien te vinden. Ik zal eerlijk zijn, mijn kledingkast is één grote bende! Alles ligt door elkaar en als ik iets nodig heb, dan moet ik echt goed zoeken. Hoog tijd dus om dit aan te pakken. Wat heb je in ieder geval nodig? Een goed en stevig kledingrek met (bijpassende) kledinghangers!

Ik gebruik zelf het kledingrek van Brabantia (van de Linn collectie). Dit stijlvolle Linn-kledingrek is super handig! Het kan worden gebruikt voor het drogen, luchten en opslaan van je kleding. Waarom ik dit kledingrek heb gekozen? Omdat hij ook nog eens super stijlvol is! Het zwart metalen frame in combinatie met het hout geeft dit rek een hele industriële look.

Stap 1. Je kledingkast leeghalen
Allereerst heb ik al mijn kleding uit mijn oude kast gehaald. Ik heb mijn oude kleerhangers verwijderd en vervolgens weggegooid (ze waren aan vervanging toe). Hierna heb ik mijn hele garderobe op mijn bed gelegd, zodat ik precies kon zien wat ik had.

Stap 2. Keuzes maken
Bepaal welke kleding je wilt houden. Heb je dat shirtje al een jaar niet meer gedragen? Tijd om het weg te gooien! Ik had twee stapels gemaakt, één voor de kleding die ik graag wil houden (en opnieuw ga organiseren) en de andere voor de kleding de ik ging opbergen of ging doneren aan de kringloopwinkel.

Stap 3. Organiseren
Nu is het tijd om het nieuwe kledingrek van Brabantia te organiseren! Ik heb geprobeerd mijn kleding zoveel mogelijk per seizoen te organiseren. Ook sorteer ik de kleding op type: Je kunt je hemdjes, shirts, broeken, rokken en jurken van elkaar scheiden. Ik heb het in de hal op zolder geplaatst, waar onze wasmachine staat. De zolder ziet er gelijk een stuk stijlvoller uit!

In de bijpassende wasmand heb ik de vieze was gedaan, met daaronder een stapel met schone frisse handdoeken. Het mooie aan dit kledingrek is dat je het ook wel als droogrek kan gebruiken. Ik leg dan de natte handdoeken op de onderste latten en laat het zo drogen, tot ik ze netjes kan opvouwen.

Vinden jullie het ook niet super mooi geworden? Ik ben helemaal enthousiast! De was ophangen is vanaf nu een feestje! Maar wat heb ik met mijn oude kleding gedaan?

Stap 4. (Zomer)kleding opbergen
Bepaal welke kleding je gaat opbergen, bijvoorbeeld je zomerkleren (want deze draag je toch niet in de herfst/winter). Stop deze kleding in een afsluitbare doos zodat er geen motten en andere insecten bij kunnen. Vervolgens kan je deze doos op zolder zetten totdat het weer zomer wordt.

Stap 5. Doneren
Bepaal welke kleding je gaat doneren aan de krinloopwinkel. Dit is de moeilijkste stap, maar ook de belangrijkste. Als je iets meer dan een jaar niet hebt gedragen en het heeft geen sentimentele waarde, is het tijd om het te doneren (Indien het kledingstuk natuurlijk nog in goede staat is!)

Vond je dit een leuk artikel? Deel het dan op Facebook met al je vrienden en familie!