Op deze manier kan je zelf rozen stekken, het enige wat je nodig hebt is een aardappel!

aardappel-rozen-kweken

Rozen zijn erg populaire bloemen in een tuin, maar ook in een vaas staan ze prachtig. Hoe meer rozen, hoe beter! Maar het aanschaffen van nieuwe rozenstruiken kan erg duur zijn. En het weggooien van je oude boeket rozen is ook zonde. Daarom hebben wij deze super handige tip voor jou! Het enige wat je nodig hebt is een aardappel. Het grote geheim is om het steeltje van de roos in een aardappel te prikken en vervolgens in de grond te stoppen. Dit kan zowel met een stukje steel van de struik uit de tuin, als met een steeltje van een roos dat in een boeket heeft gezeten.

Wat heb je nodig?

– Een rozensteeltje
– Een aardappel
– Een plastic fles
– Potgrond
– Een pot

Zodra je al het materiaal bij elkaar hebt kan je aan de slag! Pak de aardappel en maak er een klein gaatje in, dit gaatje moet ongeveer even groot zijn als de stengel van de roos. Zorg ervoor dat de roos goed vastzit en dat deze niet meer kan bewegen.

Nu kan je de pot gaan vullen met potgrond. Vul de pot tot de helft en stop dan de aardappel (met stengel) in de grond. Vul hierna de rest van de potgrond erbij tot de pot helemaal vol is en de rozenstengel stevig in de grond staat.

Pak nu de plastic fles en knip de onderkant los. Schuif de fles over de rozen stengel. Hierdoor ontstaat er een soort ‘kas’, dit houdt de stengel warm waardoor deze beter kan groeien. Nu alles klaar is kan het groeien beginnen! Als de roos voldoende water en zonlicht krijgt dan zullen de eerste wortels al snel te zien zijn. Uit de stengel zullen blaadjes en takjes gaan groeien en uiteindelijk zal er een roos bloeien!