Deze 6 schoonmaakgeheimen van kamermeisjes wil iedereen weten.

Als je tips wilt voor je auto, ga je naar een monteur en als je meer over je gezondheid wilt weten, ga je naar een dokter. Klinkt allemaal vrij logisch, maar waarom doen we dat dan niet bij het schoonmaken? Naar wie kunnen we het best als we meer willen weten over schoonmaken? Juist, schoonmaaksters en kamermeisjes. En laat ik er nou net eentje gesproken hebben…

Kamermeisjes gebruiken de volgende 7 tips om hun werk eenvoudiger te maken. En wij kunnen ze dus ook gebruiken voor in huis.

Tip 1: ruim eerst de rommel op.
Deze tip is om bij ons zelf luiheid te voorkomen. Zorg dat je voordat je gaat schoonmaken, eerst alle rommel opruimt. Vervang de vuilniszak, haal alles van de grond, aanrechten en tafelbladen af. Zo lijkt het net alsof je heel veel gedaan hebt en voorkom je dat je om de rommel heen gaat schoonmaken.

schoonmaken kamermeisje

Tip 2: schudt de gordijnen uit.
In plaats van de gordijnen stofvrij te maken met de stofzuiger, schudt je ze uit waardoor het stof van het gordijn op de grond dwarrelen. Dit kan je dan wel weer opzuigen met de stofzuiger. Zo gaan je gordijnen langer mee. Kijk voor de overige tips op de volgende bladzijde!

schoonmaken kamermeisje

Tip 3: eerst stofzuigen dan dweilen.
Door eerst al het stof, haar en ander vuil op te zuigen en dan te gaan dweilen, wordt je vloer beter schoon. Als je eerst gaat dweilen sleep je alle haren en stof mee over de grond en verplaats je het naar een andere plek.

schoonmaken kamermeisje

Tip 4: laat schoonmaakmiddelen het werk doen.
Of je nu je eigen schoonmaakmiddel maakt of het gewoon in de winkel haalt: vertrouw op ze. Spuit het over de oppervlakken, zoals vette keukenkastjes, en ga door met een andere taak, terwijl het middel intrekt en z’n werk doet. Als je terugkomt en er een doekje overheen haalt, dan is het weer helemaal schoon.

schoonmaken kamermeisje

Tip 5: Zorg dat je een tandenborstel bij je draagt tijdens het schoonmaken.
Nee je hoeft hier niet de vloer meer schoon te maken of je tanden te poetsen. Deze tandborstel is bedoeld om moeilijke plekken schoon te maken.

schoonmaken kamermeisje

Tip 6: Maak de badkamer als laatste schoon.
Bewaar de ‘vieste’ kamer in huis voor laatst. Zo is de kans groter dat bacteriën en microben op een plek blijven tijdens het schoonmaken.

schoonmaken kamermeisje

Vergeet niet om het artikel te delen via Facebook en Pinterest.