Nooit meer een vies toilet met deze 6 schoonmaaktips!

- Advertentie -

Wanneer je hoge nood hebt dan wil je dat je op een schone bril zit! Maar wist jij dat het schoonmaken met alleen een doek niet goed genoeg is? Veel bacteriën blijven in de wc pot hangen. Bekijk daarom de volgende tips om dit te voorkomen!

- Advertentie -

Hoe vaak maak jij het waterreservoir in je toilet schoon? Waarschijnlijk niet vaak genoeg! Als je dit reservoir van binnen bekijkt, zul je ontdekken dat het een broedplaats van kalkaanslag, schimmel en bacteriën is. Bah! Dus wanneer je het toilet voortaan schoonmaakt, is het misschien een goed idee om ook het waterreservoir te reinigen voor een schoon toilet. Schenk daarvoor 1 kop azijn in het reservoir. Spoel vervolgens 2-3 keer door om het reservoir goed door te spoelen (Je wilt azijn niet voor langere tijd in je reservoir laten zitten. Het zal de metalen onderdelen namelijk afslijten.)

Je gebruikt je toiletborstel waarschijnlijk regelmatig om de toiletpot schoon te maken. Dat is een goed begin! Maar wanneer heb jij voor het laatst je toiletborstel schoongemaakt?….Ja, inderdaad! Waarschijnlijk sla je deze stap over. Hoewel je toiletpot er dus schoon uitziet, verspreid je in werkelijkheid de bacteriën van de vorige schoonmaakbeurt, en de keer daarvoor…en de keer daarvoor. Dat klinkt niet best! Eén manier om het toiletborstel goed schoon te krijgen, is om de borstel gedurende de nacht in azijn te laten staan. Voor een meer grondige reiniging, kun je je toiletborstel ook enige tijd in bleekmiddel laten staan. Is het al weer een tijdje geleden dat je een nieuwe toiletborstel hebt aangeschaft? Dan is het het de hoogste tijd om een nieuwe borstel te kopen. Schaf op z’n minst 1 à 2 keer per jaar een schone borstel aan.

Zo, je hebt de toiletpot schoongepoetst, de toiletbril afgenomen en misschien zelfs wel onder de bril schoongemaakt. Goed bezig! Maar nu komt het moment waarop je doorspoelt en de pot weer overladen wordt met bacteriën, schimmels en andere vuilresten. Alle moeite voor niets! Het is dus ontzettend belangrijk dat je het hele toilet schoonmaakt, van de toiletpot tot het waterreservoir.

Over alles schoonmaken gesproken: heb je enig idee hoe vaak je met je handen de toiletrolhouder aanraakt? Bah! Zorg er dus voor dat je ook de toiletrolhouder volledig desinfecteert…en plaats een nieuwe rol, nu je toch bezig bent.

Tot slot, is de spoelknop van het toilet, één van de plekken die het meest wordt aangeraakt in het toilet. Reinig dus vooral ook de buitenkant van het waterreservoir en besteed extra aandacht aan de spoelknop. Hopelijk volg je deze 6 tips op voor het grondig reinigen van je toilet.

- Advertentie -
- Advertentie -

Leave a Reply