Blijkbaar maakte ik nooit goed schoon, maar dat is nu verleden tijd.

Iedereen doet zijn best tijdens het huishouden, maar wat als je dat dus allemaal voor niets doet? Sterker nog, wat als het blijkt dat je hierdoor je huis alleen maar viezer maakt? Geen zorgen, met deze schoonmaaktips komt het helemaal goed!

Gebruik stofzuigeraccessoires tijdens het opzuigen van huisdierenharen.
Wanneer je dierenharen wilt opzuigen zonder stofzuigaccessoire werkt dit averechts, omdat de haren alleen maar door het huis blaast. Gebruik de spleetzuiger om de zichtbare haren op te zuigen en ga daarna met droge dweil of Swiffer door het om de laatste haren op te zuiger.

stofzuigeraccessoires

Maak je spons schoon.
Een spons kan een bron van bacteriën zijn. Dus zorg dat je je spons desinfecteert of 2 keer per week in de wasmachine stopt. Geen afwasmachine? Leg hem dan in de magnetron.

Spons in vaatwasser

Eerst stoffen, dan dweilen!
Zorg dat je van boven naar beneden werkt. Stof eerst alles af, ga dan stofzuigen en pak daarna de dweil.

Swiffer en dweil

Controleer altijd of je schoonmaakmiddel ook desinfecterend werkt.
Niet alle schoonmaakmiddelen werken als desinfectiemiddel, dus lees altijd eerst goed het etiket voordat je ermee gaat schoonmaken. Zorg er ook voor dat je desinfectiemiddel even laat intrekken als je het gebruik. Gebruiken en dan gelijk afvegen is mogelijk niet effectief.

schoonmaakmiddelen

Zet je bestek niet in dezelfde richting in de vaatwasser.
Je kan je vorken allemaal dezelfde richting opzetten in de afwasmachine, maar doe dit bij messen en lepels niet! Zet een paar messen of lepels rechtop in de vaatwasser en stop de rest er andersom in.

bestekbakje vaatwasser

Maak de binnenkant van de vaatwasser schoon.
Een afwasmachine kan behoorlijk vies worden met gist, schimmel en andere vieze dingen. Het maakt je niet ziek, maar het is wel vies. Gebruik een spray en een borstel om de deur en de binnenkant van rubbers schoon te maken. Om de volledige vaatwasser schoon te maken kan je witte azijn met water mengen en hiermee de machine mee inspuiten. Zet de machine dan leeg aan op de heetste stand.

vaatwasser uitruimen

Gebruik niet te vaak meubelwas.
Gebruik meubelwas af en toe, zodat er geen olieachtig goedje op je meubilair ontstaat. Om je meubilair schoon te krijgen kun je het beste een vochtige vaatdoek gebruiken.

afstoffen met vaatdoek

Zeem je ramen als het bewolkt is.
Het is verleidelijk om met zonnig weer de ramen te gaan zemen, maar dit is niet verstandig. De zon zorgt ervoor dat alles sneller opdroogt, dus ook de glasreiniger. Er ontstaan hierdoor strepen op de ramen. Het beste is om de ramen te zemen als het bewolkt is.

ramen zemen

Laat je wc-borstel opdrogen voordat je hem terugzet.
Door de wc-borstel op te laten drogen voordat je hem terugzet voorkomt bacteriën. Stop het handvat tussen de bril en het toilet en laat de borstel zo 10 minuten opdrogen.

toiletborstel drogen

Spray allesreiniger op de vaatdoek.
Wanneer iets echt heel vies is, kan je allesreiniger direct op het oppervlak spuiten. Is dit niet zo? Spuit dan het middel op een vaatdoek en maak het schoon. Op deze manier voorkom je dat er een residu opbouwt.

vloer schoonmaken met vaatdoek

Tapijtvlek? Niet schrobben!
Door te schrobben op het tapijt druk je de vlek alleen maar verder het tapijt in. Schraap met een lepel over de vlek heen om de laatste vloeistoffen op te vangen. Leg daarna een witte doek of keukenpapier op de vlek en dep tot het droog is.

rode wijnvlek in tapijt

Vergeet het bericht niet te delen via Facebook als je het leuk vond!