Dit is de reden waarom je Silica-zakjes niet weg moet gooien!

- Advertentie -

Je kent ze wel! Je koopt nieuwe schoenen en je treft zo’n klein zakje met korreltjes aan. Dit zijn zakjes met Silica-gel en deze kunnen heel handig zijn. Silica-gel is een erg zuivere en droge vorm van zand. De chemische stof (Siliciumdioxide) die in de korrels zit droogt alles om zich heen uit, de stof is niet giftig maar de korrels kunnen wel gevaarlijk zijn voor kinderen vanwege verstikkingsgevaar.

- Advertentie -

Gooi de zakjes niet weg, want dit is wat je er allemaal mee kan doen!

1. Gooi ze in je sporttas, zo voorkomen je dat bacteriƫn of schimmels gaan groeien. Het voorkomt en verwijdert ook nare geuren! Erg handig als je dus aan de beurt bent om de shirts van het voetbat team te wassen.

2. Telefoon in de wc laten vallen? Of is je telefoon helemaal nat geregend? Leg hem in een bakje met silica-gel zakjes! Het is effectiever dan rijst. Het vocht zal snel worden opgenomen en je telefoon is weer klaar voor gebruik.

3. Stop ze bij je foto’s. Doe een paar Silica-gel zakjes in een doos met oude foto’s. Dit voorkomt dat de foto’s aan elkaar gaan plakken of dat ze lelijk worden.

4. Last van een beslagen (auto)ruit? Leg een paar zakjes op je dashboard en je zal hier nooit meer last van hebben. De zakjes zullen het extra vocht opnemen waardoor de ruit helder blijft en jij gelijk weg kan rijden!

5. Verleng de levensduur van scheermesjes. Doe een paar Silica-gel zakjes bij je scheermesjes. Dit voorkomt dat de mesjes gaan roesten.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan! Wil je meer redenen weten waarom je de zakjes niet weg moet gooien? Bekijk dan de video hieronder!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het dan op Facebook met al je vrienden en familie!

- Advertentie -
- Advertentie -

Leave a Reply