Slapen met de airconditioner aan, lekker of gevaarlijk?

Met deze hete nachten willen we niks liever dan lekker kunnen doorslapen, dus kopen we massaal een airconditioner of ventilator. Maar is dit wel zo’n goed idee als we denken? Hieronder vind je praktische tips voor het juist instellen van je airconditioner.

Veel voorkomende problemen van slapen met een airconditioner zijn namelijk hoofdpijn, stijve nek en verschillende gewrichtspijn, om nog maar te zwijgen over ademhalingsproblemen. Komt dit bekend voor? Dan moet je de volgende tips even goed doornemen! Voor het veilig gebruiken van de airco moet je van te voren altijd de handleiding lezen! Daarnaast zijn deze tips handig voor een veilig gebruik.

1. stel de temperatuur in op maximaal 6/7 graden onder de buitentemperatuur. Stel het is buiten 34 graden, dan moet je de airco instellen rond de 28 graden. Zo is het verschil niet te groot.

2. richt de luchtstraal nooit rechtstreeks op je, maar altijd naar boven. Zo krijg je geen tocht over je heen, waardoor je spieren niet stijf worden.

3. Zet de airco van te voren aan voordat je gaat slapen zodat de ruimte al koel is. Het beste is om de airco vervolgens weer uit te zetten als je gaat slapen of om de airco op een timer te zetten zodat deze vanzelf weer uitgaat.

4. Reinig de filters regelmatig. Zodat gevaarlijke micro-organismen niet in de lucht terechtkomen.

Vond je dit een leuk artikel? Deel het dan op Facebook met al je vrienden en familie!