Vader geeft IKEA keukentje van dochter een complete makeover!

- Advertentie -

Misschien heb je deze minikeukens al eerder gezien, want de IKEA DUKTIG is een populaire keuze als het gaat om speelkeukens. Ze is stijlvol, betaalbaar en kan gemakkelijk aangepast worden. The sky is the limit! In dit artikel beschrijven we hoe de moeder van Olivia de keuken personaliseerde zodat hij bij haar betoverende kamer zou passen.

- Advertentie -
Materiaal:

  • IKEA DUKTIG speelkeuken
  • Gouden sprayverf (hier werd Krylon ColorMaster, metallic goud & wit vlak, gebruikt)
  • Verf (hier werd Raspberry Daiquiri (P5236-34D) & standaard wit van PARA Paints gebruikt)
  • Knoppen

Bij elk IKEA-stuk is altijd montage vereist. De auteur vond het het gemakkelijkst om de set in drie delen in elkaar te steken – de basis, het aanrechtblad en de microgolfplaat. Dit maakt eenvoudig schilderen mogelijk zonder dat u bepaalde secties hoeft te plakken. Om deze keuken naadloos te laten passen in Olivia’s kamerinrichting, werden dezelfde kleuren als in haar slaapkamer gekozen. De onderkant van de keuken is roze en het aanrecht werd wit geschilderd voor wat extra contrast.

Aangezien het werkblad het meeste slijtage van Olivia ondergaat, werd dit gelaten zoals het was. Het natuurlijke hout paste goed in haar kamer. Verf zou in de loop van de tijd zeker gaan splijten. Als u het werkblad wilt aankleden, is een papierbekleding of wat vernis een betere keuze.

Alle haken, hardware, kranen enzovoort werden in goud of wit gespoten. Er werden ook enkele schattige knoppen toegevoegd boven de oven; deze werden in het hout geboord.

Natuurlijk is geen keuken compleet zonder een paar leuke accessoires.

De houten kruk is een ander IKEA product dat werd geschilderd, het hoort perfect bij Olivia’s leeshoekje.

Materialen gebruikt voor dit project:

  • IKEA DUKTIG speelkeuken (IKEA)
  • Verf (doe-het-zelfzaak)
- Advertentie -
- Advertentie -

Leave a Reply