Maak van een goedkope spiegel een prachtig hoofdbord voor je bed!

Na het zien van dit idee gooi jij je kapotte spiegels nooit meer zomaar weg! De vrouw van dit artikel heeft namelijk expres haar spiegel kapot geslagen om er iets heel moois van te maken. Wil je weten wat dat is? Bekijk dan de video hieronder en scroll naar beneden voor verdere uitleg!

Als je de video hebt uitgekeken dan weet je dat ze er een prachtig hoofdbord van heeft gemaakt. Het kostte haar uiteindelijk maar 35 euro! Voor dat geld kan je in de winkel geen hoofdbord kopen, geloof mij maar.
Benodigdheden:

– Spiegel
– Hoofdbord
– Spuitbus met verf (zilver)
– Lijm
– Kit

Stap 1. Spiegel kapot slaan
Sla de spiegel met een hamer kapot, doe dit voorzichtig: draag handschoenen en zet een veiligheidsbril op! Verzamel hierna alle grote stukken glas. De kleine splinters veeg je op en gooi je gelijk weg.

spiegel, kapot, diy

Stap 2. Hoofdbord
Kijk op marktplaats of je een goedkoop hoofdbord kan krijgen. Soms bieden mensen dit zelfs gratis aan! Dat is nog eens mooi meegenomen.

hoofdbord-slaapkamer-bed

Stap 3. Verven
Zodra je een hoofdbord hebt gevonden kan je aan de slag met de zilveren spuitbus! Spuit het hele hoofdbord zilver, laat het drogen en herhaal dit dan nog eens. Zorg dat het hoofdbord goed gedekt is met de verf.

zilver, hoofdbord, diy

Stap 4. Lijmen
Gebruik voor deze stap hele sterke lijm of kit. Smeer wat lijm/kit op het hoofdbord en begin met het plakken van de spiegel stukjes. Let op dat je dit ook met handschoenen doet aangezien de scherven erg scherp zijn!

hoofdbord, zilver, glas, spiegel

Stap 5. Kitten
Als het hele hoofdbord gevuld is met spiegel scherven dan blijven er randjes over. Vul deze randen op met kit. Smeer het uit over het hele bord en maak dit vervolgens weer schoon met water. Zodra je dit hebt gedaan kan je het hoofdbord laten drogen voor 24 uur en dan is die klaar! Zet hem achter je bed en geniet van je mooie kunstwerk.

spiegel, glas, hoofdbord, bed

hoofdbord, bed, slaapkamer, spiegel

Heb jij zelf ook zo’n mooi kunstwerk gemaakt? Laat het ons weten in de reacties op Facebook!