Volg deze stappen om je eigen plantenhanger te maken!

Een andere maar hele leuke manier om meer groen in huis te halen is het ophangen van plantenhangers. Lees snel dit artikel om erachter te komen hoe je jouw eigen plantenhanger van touw maakt! Het is een onwijs leuke bezigheid en je houdt er ook nog eens iets heels leuks aan over! In dit artikel gebruik ik roze touw, maar je kan het in principe met elk soort touw doen. Structuur en kleur maakt niks uit! Laten we beginnen.

plantenhanger, diy, hanger, plant

Wat heb je nodig?

– 4 stukken touw van 1,5 meter lang
– Houten ring
– 50 cm touw (andere kleur)
– Een vaas of potje
– Plant

De basis voor dit project is de Josephine knoop. Deze zal je dus eerst moeten leren. Gelukkig heb ik voor jullie hieronder een bewegend plaatje waarmee je het makkelijk onder de knie krijgt! Zodra je je knoop snapt kan je beginnen met het volgen van de volgende stappen!

 

1. Vind een haak waar je aan kan werken, dit kan ook een deurhandvat zijn, hang de ring op aan de haak en trek het touw door de ring. Zorg dat je hierna 8 touwtjes hebt.

plantenhanger, diy, hanger, plant

2. Nu moet je een knoop maken. Knip je extra stuk touw van 50 cm in twee stukken. Neem een ​​stuk en maak een lus zoals afgebeeld

3. Knoop vervolgens met de voorste vier stukken touw na ongeveer 20 cm de Josephine knoop.

plantenhanger, diy

4. Draai de houten ring om en herhaal deze stap met de achterste vier stukken touw.

plantenhanger, diy

5. Neem weer een ruimte van 20 cm en maak nog eens de Josephine knoop.

plantenhanger, diy

6. Maak aan de onderkant een stevige knoop, bind deze eventueel vast met een elastiekje. Neem het andere stukje (blauw) touw en bind deze om de knoop.

plantenhanger, diy
Vond je dit een leuk artikel? Laat het ons weten en vergeet het vooral niet te delen met al je vrienden en familie op Facebook!