Stel koopt verlaten kerk en geeft het een onvoorstelbare transformatie

We hebben allemaal wel eens een bijzondere kerk bezocht, tijdens een city-trip door een nieuwe stad of misschien wel in eigen land. Hoewel we niet allemaal gelovig zijn, is het altijd erg interessant om een verlaten kerk uit de 18e eeuw te bekijken. Ook de geschiedenis van zo’n groot gebouw is vaak verbazingwekkend.

old-church

Hoewel de meesten van ons er alleen naar zouden kijken, zouden maar weinig mensen eraan denken om in zo’n kerk te wonen, toch? Dit stel dacht daar anders over! Ian Bottomley en Sally Onions werden verliefd op de 18e-eeuwse oude verlaten kerk en besloten het te kopen, om het vervolgens tot hun droomhuis te verbouwen.

De prachtige St. Nicholas Church in Kyloe (Verenigd Koninkrijk) is een indrukwekkend monumentaal Georgiaans gebouw. Deze prachtige structuur was gebouwd met bijzondere stenen en had verbazingwekkende kenmerken die gekoesterd moeten worden, zoals de beschilderde ramen en de opmerkelijke westtoren. Ian en zijn vrouw Sally wisten dat deze kerk voorbestemd was om te worden hersteld. “We waren onder de indruk van de omgeving,” zegt Ian. “Sally en ik waren op zoek naar ons eerste huis samen en vonden het leuk om een oude pastorie op te richten. Maar een oude kerk verbouwen leek ons een nog beter plan. ” Dit plan was overweldigend, opwindend en niet te vergeten ambitieus! Je hebt visie en passie nodig om dit plan uit te voeren en dat is wat Ian en zijn partner hebben. Omdat Ian een achtergrond in computergraphics heeft, kon hij een 3D-model maken van de verlaten St. Nicholas kerk.

church-old

Op deze manier kon hij makkelijker in kaart brengen hoe de indeling van het gebouw zou worden. Zo zou de woonkamer het centrale punt worden van de kerk en dat is, zoals op de foto te zien is, goed gelukt. Omdat een kerk van zichzelf vrij groot en kaal is, zijn er weinig kamers. Dit hebben Ian en Sally zelf moeten realiseren.

old-church

“Naast de indrukwekkende grote open woonkamer en keuken hebben we kleine, gezellige kamers voor dagelijks gebruik gebouwd. We hebben in de kerk als het ware een extra klein huis van drie verdiepingen gebouwd met drie slaapkamers, twee badkamers, een woonkamer, extra keuken en bijkeuken, met behulp van structureel staalwerk aan het ene uiteinde van de kerk,” Vanuit de slaapkamer heb je een wijds uitzicht over de omliggende tuin van de kerk. Deze verbouwing vereiste geduld en visie. Gedurende 6 jaar hebben Ian en Sally hard gewerkt om deze verlaten kerk om te vormen tot hun droomhuis.

bedroom-church

Ze zorgden ervoor dat de ‘ziel’ van de kerk er nog steeds was en ze werkten zoveel mogelijk om ervoor te zorgen dat het een gezellig huis werd. We hebben het mooist voor het laatst bewaard… namelijk de badkamer! Als je hier in bad ligt waan je jezelf in een sprookje. Ze hebben het originele glas in lood laten zitten, want het zou zonde zijn om dit weg te halen.

church-bathroom

Het geeft namelijk echt de sfeer weer van een eeuwen-oud kasteel. Ian en Sally hebben echt hun uiterste best gedaan en dat is goed te zien! De kerk staat er weer prachtig bij en ik denk dat velen van ons jaloers zullen zijn.