Studenten kopen tweedehands bank en doen een verrassende ontdekking!

We weten dat een kringloopwinkel vol kan staan met geweldige vondsten zoals vintage kleding, waardevol antiek, coole vinyl platen en ga zo maar door. Maar er staat natuurlijk ook veel rommel in de schappen. Zoveel zelfs, dat het soms moeilijk is om iets waardevols te vinden. In 2014 liepen drie huisgenoten een kringloopwinkel binnen in de hoop een goedkoop meubelstuk te vinden voor in hun studentenhuis. Na een tijd zoeken zagen ze een goedkoop bankje staan, hoewel het eruit zag als een stuk rommel was het veel meer waard dan ze in eerste instantie dachten..

De drie studenten woonde in de charmante oude stad New Paltz, gelegen in de Hudson Valley in New York. Hoewel ze een appartement toegewezen hadden gekregen, waren deze vrienden niet bepaald omringd door luxe. Lara, Cally en Reese gingen allemaal nog naar de universiteit of studeerden onlangs af. Het grootste deel van hun inkomen ging naar huur en eten, dus overgebleven geld moest verstandig worden geïnvesteerd. Eén ding waarover ze het allemaal eens waren, was dat hun appartement dringend nieuwe meubels nodig had.

De drie twintigers liepen de plaatselijke kringloopwinkel binnen en inspecteerden de grote selectie banken. Ze kwamen een paar hele leuke meubelstukken tegen maar deze zouden helaas niet in hun appartement passen. Slechts één bankje in de hele winkel had de juiste maten voor in het appartement, dus de huisgenoten hadden geen andere keuze dan de oudste en lelijkste bank die de winkel te bieden had mee naar huis te slepen. Het bankje kostte maar twintig dollar, dus dat vonden ze zeker een koopje, ook al was het lelijk.. Ze besloten deze mee te nemen, niet wetend dat ze voor een grote verassing zouden komen te staan… Wat dat was? Je leest het op de volgende bladzijde.