Badkamer

10 waanzinnig mooie ideeën voor tegels in huis. Nummer 3 is tof!

Is het tijd voor iets nieuws in de keuken, de badkamer of op de vloer en wil je iets bijzonders? Het klinkt saai, maar tegels zijn het antwoord. De volgende 10 ideeën zullen je zeker inspireren, want deze tegels zijn unieke materialen waar je nooit eerder aan gedacht hebt. Je kunt echt zoveel verschillende kanten op met tegels.

1. Glitter voegen.
Wie houdt er nou niet van glitters? Hoe meer het glitters, hoe beter! Is dit jouw motto, dan zijn glitter voegen echt iets voor jou. Zeker in kleinere ruimtes of op de achterwand in de keuken zijn glittervoegen fantastisch. Het voordeel: niemand ziet als ze een beetje vies of vettig zijn!

tegels

2. Iriserend.
Het woord klinkt een beetje gek, maar eigenlijk betekent het: regenboogkleurig. Door deze kleuren in, bijvoorbeeld de badkamer, te plaatsen, creëer je een leuk en vrolijke sfeer. Zo sta je elke avond en/of ochtend in een disco douche!

tegels

3. Metallic tegels.
Als je te veel van deze tegels gebruikt, wordt het snel als mannelijk of vrouwelijk gezien, maar in de juiste combinatie is het geen van beiden. Door het bijvoorbeeld te combineren met witte en strakke accessoires en een mooie spiegel is jouw badkamer jaloersmakend!

tegels

4. Visschubben.
Oké, het klinkt gek, maar vissenschubtegels bestaan echt en ze zijn echt fantastisch! Zo kun je het verwerken in een inloopdouche of in de muur waar de spiegel aan hangt.

tegels

5. Mixen.
Kun je niet kiezen tussen hout en tegels of twee verschillende soorten tegels? Waarom doe je het niet allebei! Het klinkt een beetje vreemd, maar het eindresultaat is echt te mooi om waar te zijn.

tegels

Dit is staat trouwens ook heel leuk in de woonkamer.

tegels

6. Patroon.
We kiezen vaak voor een saai en standaard patroon, maar waarom kies je niet een keer voor iets geks.

tegels

Je kunt ook de helft van de muur maar betegelen en de rest van de muur verven. Dit geeft een bijzonder effect.

tegels

7. Parelmoer.
Dit effect vind ik echt prachtig! En het staat fantastisch in een badkamer of als achtermuur in de keuken. Het geeft direct een romantische sfeer aan de ruimte.

tegels

8. Achterwand tegels.
Veel mensen tegelen de achterwand, de muur waar de keuken tegenaan staat, van de keuken met speciale kleine tegeltjes. Deze kun je dus ook heel leuk gebruiken als voegen tussen grote tegels.

tegels

9. Spiegeltegels.
Dit is letterlijk: spiegeltje, spiegeltje aan de wand. Alleen geven deze spiegeltegels geen antwoord. Dit soort tegels kunnen heel mooi zijn, maar doe er niet een te groot vlak mee betegelen.

tegels

10. Nep houttegels.
Hout in de douche gebruiken is niet slim, maar wel heel mooi. Gelukkig is er een oplossing gevonden. Tegels met een houteffect. Zo lijkt het net alsof je een houten douche hebt. Slim toch?

tegels

Wat is jouw favoriet? Laat het weten via Facebook en vergeet niet om het artikel te delen via Facebook en Pinterest!