Klusjesman geeft 7 handige tips voor in huis over schoonmaken en hout.

De klusjesman weet altijd handige trucs om het huishouden nog eenvoudiger te maken. Deze keer geeft hij 7 tips voor schoonmaken in huis én om je houten meubels, vloeren en kozijnen netjes te houden. Enorm handig!

Rottend kozijnhout.
In plaats van een heel nieuw kozijn plaatsen kun je het rottende hout ook herstellen met epoxy. Epoxy is een thermohardende kunststof, die het hout impregneren en later hard wordt.

rottend kozijn herstellen

Wastafel.
Wastafels kunnen behoorlijk vies worden en hardnekkige vlekken achterlaten. Tandpasta is de oplossing! Smeer tandpasta op de vlekken, laat het 10 minuten intrekken en maak de plek schoon met baking soda, zodat de vlekken echt weg zijn.

wasbak schoonmaken

Houten vloer.
Kraakt de vloer? Strooi wat talkpoeder tussen de planken en je bent ervan af!

krakende vloer

Hor.
Is je hor beschadigd, omdat je kat er bijvoorbeeld een haal of een gat in heeft getrokken? Koop niet gelijk een nieuwe, want de hor is namelijk nog te herstellen als het gaatje of de haal te groot is. Je hebt vast nog wel een potje transparante nagellak staan, smeer de nagellak op de plek en laat het hard worden.

hor repareren

Watervlekken.
Heb je watervlekken op het hout? Leg dan een droge katoenen doek op de vlek en ga er met een middelwarm strijkijzer voor een paar seconden overheen. Als je de vlek nog steeds ziet, maak de doek dan vochtig met Ethylalcohol en ga voorzichtig over de vlek heen.

wetervlekken in hout schoonmaken

Vingerafdrukken.
Heb jij roestvrijstalen keukenapparatuur? Hele mooi, maar al die vingerafdrukken die erop komen zijn minder mooi. Dit kun je voorkomen door een dun laagje olijfolie op je apparaten te smeren.

olijfolie voor rvs apparatuur

Ontstop je gootsteen.
Giet 125 gram baking soda in de gootsteen en giet daarna 125 ml wit natuurazijn er achteraan. Laat dit 30 minuten tot een 1 uur intrekken. Loopt de gootsteen nog steeds niet door? Herhaal het proces tot de gootsteen ontstopt is.

gootsteen ontstoppen

Handige tips vind je niet? Vergeet niet om ze te delen via Facebook en Pinterest.