Keuken

Zo smerig is een vrouwenhandtas als het nooit wordt schoongemaakt!

Uit een enquête van fashionscene blijkt dat 28% van haar lezeressen nooit haar handtas schoonmaakt. Zo worden er gebruikte maandverband, tampons, volle luiers, vieze zakdoekjes en zelfs een zakje kots teruggestopt in handtassen. En wij dachten dat een smartphone of toiletbril al smerig waren!

Er zitten meer bacteriën in een vrouwenhandtas dan op een toiletbril. Een tube handcrème, bevat de meeste bacteriën en de top 3 wordt afgemaakt door lipstick en mascara. Leren handtassen blijken de meeste vieze tassen te zijn, omdat de ‘sponsige’ textuur een fantastische plek is voor het groeien en verspreiden van bacteriën. Zorg dus dat je regelmatig je handen wast en zorg dat je antibacteriële doekjes en gel in je tas hebt zitten. Zo voorkom je verdere verspreiding van de bacteriën.

bacteriën

Vrouwen geven gemiddeld tussen de 25 en 100 euro uit aan een tas. Zij vermoeden dat er daarom zo slecht met een tas wordt omgegaan. Gelukkig zijn er nog genoeg vrouwen die, meestal 1x per week, een doekje door de handtas halen. Maar wat is de beste manier om je tas schoon te maken, zodat handtassen kots vrij blijven?

Hierbij een aantal tips om je tas schoon te maken en te houden!
1. Lekt er iets in je tas? Maak dan een doekje vochtig en druppel er een aantal druppel wasmiddel op en dep op de vlek.

2. Haal eens per week een stofzuiger door je tas! Zo houd je je tas kruimelvrij.

3. Stop make-up, fruit, koekjes en andere spullen die rommel maken in aparte zijvakken of in een bakje.

4. De binnenkant van een tas kun je wassen in een sopje. Je kunt de voering namelijk naar buiten trekken.

5. Ga eens per week door je tas hee om de rommel en kruimels uit de tas te halen.

6. Volgens wikiHow kun je je leren handtas in de wasmachine stoppen (op 30 graden Celsius). Voeg er wel een beetje olijfoliezeep aan toe. Stop je tas na het wasprogramma voor 10 minuten in de droger. Je kunt je tas ook naar de stomerij brengen natuurlijk.

7. Heb je een canvas tas? Haal de vlekken eruit met een beetje water en afwasmiddel. Vergeet niet om te deppen in plaats van wrijven.

8. Schud eens per maand je tas helemaal leeg.

Bekijk hier het filmpje hoe je op de beste manier een handtas schoonmaakt:

Vergeet niet om het artikel te delen via Facebook!

Bron: Fashionscene en Dailymail UK